Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1: «Έκλεψε» το ματς και έδωσε ανάσα στην… Γερμανία (highlights)

Η Κόστα Ρίκα έκανε την έκπληξη, νίκησε με 1-0 την ανώτερη Ιαπωνία με το γκολ του Φούλερ (81’) και έκανε… δώρο στην Γερμανία.

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1: «Έκλεψε» το ματς και έδωσε ανάσα στην… Γερμανία (highlights)

Η Κόστα Ρίκα έχει σφυγμό! Η παρέα των Νάβας και Κάμπελ απάντησε σε όσους έσπευσαν να την ξεγράψουν αντέχοντας στην πίεση της Ιαπωνίας και «κλέβοντας» τελικά το ματς με το γκολ του Φούλερ (81’) για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι «σαμουράι» ήταν ανώτεροι, είχαν ευκαιρίες, οι Κοσταρικανοί όμως ήταν καλά κλεισμένοι και με την συμβολή του Κέιλορ Νάβας στην πίεση των Ιαπώνων στο φινάλε έφθασαν στην νίκη που τους δίνει ελπίδες πρόκρισης.

Την ίδια ώρα, την νίκη της Κόστα Ρίκα πανηγύρισε και η Γερμανία καθώς πλέον αυξάνονται δραστικά οι πιθανότητές της για να προκριθεί στην φάση των "16" του Μουντιάλ.

Ενδεκάδες:

Ιαπωνία (Χ. Μοριγιάσου): Γκόντα - Ιτακούρα, Γιοσίντα, Γιαμάνε (62' Μιτομά), Ναγκατόμο (46΄Ίτο) - Έντο, Μορίτα - Ντοάν (67' Ίτο), Καμάντα, Σόμα (82' Μιναμίνο) - Ουέντα (46' Ασάνο)

Κόστα Ρίκα (Λ. Γκουζμάν): Νάβας - Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο, Γουόστον - Τεχέντα, Μπόρτζες (89' Σάλας), Τόρες (65' Αγκιλέρα), Φούλερ - Κοντρέρας (65' Μπενέτε), Κάμπελ (90'+5' Τσακόν)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Ισπανία 3β. (7-0)

2. Ιαπωνία 3β. (2-2)

3. Κόστα Ρίκα 3β. (1-7)

4. Γερμανία 0 (1-2)