Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Ποιος άλλος ; Ο Λιονέλ Μέσι…

Με γκολ και ασίστ του εμβληματικού της ηγέτη, Λιονέλ Μέσι, η Αργεντινή επικράτησε του Μεξικό (2-0) και έμεινε ζωντανή στην μάχη για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ

Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Ποιος άλλος ; Ο Λιονέλ Μέσι…

Σε ματς όπου η Αργεντινή έκανε δύο σουτ εντός εστίας σε ολόκληρο το 90λεπτο (!), πήρε την νίκη χρυσάφι επί του Μεξικό (2-0) και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Το ένα σουτ, βέβαια, έγινε με το μαγικό αριστερό πόδι του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στο 64’ έξω από το ημικύκλιο έκανε έξοχο κοντρόλ και εκτέλεσε στην αριστερή γωνία του Οτσόα.

Το άλλο, προήλθε από πάσα του αρχηγού στον Έντσο Φερνάντες, ο οποίος στο 87' έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά στην περιοχή και καταπληκτικό τελείωμα με το δεξί στο απέναντι αριστερό παράθυρο του Οτσόα (2-0).

Το ήθελε πολύ ο εμβληματικός ηγέτης της «αλμπισελέστε» το έδειχνε με κάθε κίνησή του σε ένα πολύ σκληρό ματς όπου έπεσαν κορμιά, αλλά και με τον πανηγυρισμό του μπροστά στους εκστασιασμένους οπαδούς της Αργεντινής. Στο όγδοο γκολ που πέτυχε σε 21 ματς τελικής φάσης παγκοσμίου κυπέλλου. Ακριβώς τα ίδια νούμερα που είχε σημειώσει στην δική του καριέρα ο θρυλικός Ντιέγκο Μαραντόνα.

Από την άλλη πλευρά το Μεξικό, έμεινε με τη σειρά του σε ρηχά νερά δημιουργικά. Επίσης ένα σουτ εντός εστίας σε 90 λεπτά κατέγραψε η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο, που φαινόταν να ικανοποιείται με την ισοπαλία, αλλά στο τέλος έμεινε στο μηδέν. Εκεί όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κατέληγε το ματς, αν δεν υπήρχε στο γήπεδο ο μεγάλος Λιονέλ Μέσι, που βρίσκεται στο κυνήγι της μοναδικής μεγάλης κούπας που λείπει στην τεράστια καριέρα του.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: E. Μαρτίνες, Μοντιέλ (63’ Μολίνα), Οταμέντι, Λ. Μαρτίνες, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57’ Φερνάντες), Ντι Μαρία (69’ Παλάσιος), Μέσι, ΜακΆλιστερ (69’ Ρομέρο), Λαουτάρο (63’ Άλβαρες).

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Μοντές, Αραούχο, Μορένο, Κ. Άλβαρες (66’ Άλβαρες), Ερέρα, Γκουαρδάδο (λ. τ. 42’ Γκουτιέρες), Τσάβες, Γκαγιάρδο, Λοσάνο (72’ Αλβαράδο), Βέγκα (67’ Αντούνια).

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου (έπειτα από 2 αγωνιστικές): Πολωνία 4, Αργεντινή 3, Σαουδική Αραβία 3, Μεξικό 1.

Η τελευταία αγωνιστική (30/11): Πολωνία-Αργεντινή, Σαουδική Αραβία-Μεξικό