Ουαλία - Ιράν 0-2: Ραψωδία στις καθυστερήσεις!

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, το Ιράν νίκησε 2-0 την Ουαλία και πήρε προβάδισμα πρόκρισης από τον β' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες είχε η ομάδα του Κεϊρός, η οποία «εξαργύρωσε» στο τέλος την αποβολή του τερματοφύλακα των Βρετανών, Χένεσι.

Ουαλία - Ιράν 0-2: Ραψωδία στις καθυστερήσεις!

Στο πρώτο ημίχρονο η Ουαλία είχε συντριπτικά την κατοχή της μπάλας (66%-34%), αλλά η μοναδική απειλητική στιγμή που καταγράφηκε ήταν η προβολή του Μουρ στο 12' την οποία εξουδετέρωσε ενστικτωδώς ο Χοσεϊνί.

Το Ιράν δεν είχε απολύτως παθητικό ρόλο, όπως στο ματς της πρεμιέρας με τους Άγγλους. Στο 15' ο Αζμούν δίστασε να εκτελέσει το Χένεσι, πάσαρε στον Γκολιζαντέχ που είχε όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Οι Ασιάτες απείλησαν στο 23' με την κεφαλιά του Αζμούν να καταλήγει άουτ και στο 45' με το μακρινό σουτ του Νουρολαχί να καταλήγει στην αγκαλιά του Χένεσι.

Στο 52' έγινε η φάση του αγώνα, με το Ιράν να αγγίζει τρεις φορές το γκολ σε δέκα δευτερόλεπτα. Δοκάρι σε σουτ Αζμούν, δοκάρι σε σουτ του Γκολιζαντέχ και στην επαναφορά της μπάλας και πάλι ο Αζμούν αποτυγχάνει να νικήσει από κοντά τον Χένεσι.

Οι Ασιάτες έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 73', αλλά ο Χένεσι έβγαλε σε κόρνερ μακρινό σουτ του Εζατολαχί. Η Ουαλία είχε την καλή της στιγμή στο 83' με σουτ του Ντέιβις και στο 86' έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω σκληρού φάουλ του τερματοφύλακά της, Χένεσι, σε βάρος του Τοραμπί έξω από την περιοχή (απευθείας κόκκινη μετά από εξέταση της φάσης στο VAR).

Το Ιράν δεν στάματησε και στο 89' o Τοραμπί είδε σε προσπάθειά του τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Γουόρντ. Τελικά, η ιρανική ραψωδία γράφτηκε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 8ο και 11ο λεπτό αντίστοιχα, όταν οι Ρουζμπέχ Τσεσμί και Ραμίν Ρεζαεϊάν έδωσαν στην ομάδα του αυτό που άξιζε.

Ουαλία: Χένεσι, Ρόμπερτς (57' Τζόνσον), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Γουίλιαμς, Ράμσεϊ (87' Γουόρντ), Αμπάντου (78' Άλεν), Γουίλσον (57' Τζέιμς), Μπέιλ, Μουρ

Ιράν: Χοσεϊνί, Ρεζαϊάν, Πουραλιγκάντζι, Μ. Χοσεϊνί, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ (77' Τζαχανμπάκς), Νουρολαχί (77' Τσεσμί), Εζατολαχί (83' Καριμί), Χατζισαφί (77' Τοραμπί), Αζμούν (68' Ανσαριφάρντ), Ταρέμι