Ουρουγουάη - Νότια Κορέα: Οι δηλώσεις των Αλόνσο και Μπέντο

Μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο Ομοσπονδιακοί τεχνικοί προχώρησαν σε δηλώσεις. 

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα: Οι δηλώσεις των Αλόνσο και Μπέντο

Ουρουγουάη και Νότια Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στην δική τους πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο τεχνικός της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Αλόνσο στάθηκε στον βαθμό της ισοπαλίας και ξεκαθάρισε πως πρέπει η «Σελέστε» να κοιτάξει το επόμενο ματς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Στο πρώτο ημίχρονο είχανε λίγο περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο. Μετά καταφέραμε να βελτιωθούμε, αποκτήσαμε περισσότερο τον έλεγχο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ξεκάθαροι. Μας έλειπε όμως λίγο περισσότερη κυκλοφορία στη μέση του γηπέδου για να δημιουργήσουμε περισσότερο παιχνίδι μεταξύ των γραμμών και στο ένας εναντίον ενός στα πλάγια. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ξέρουμε πώς είναι τα παιχνίδια του Μουντιάλ, "σφιχτά", σύνθετα, περίπλοκα.

Όμως τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί σε τρεις ημέρες πρέπει να παίξουμε ξανά. Η ισοπαλία δεν είναι θέμα δικαιοσύνης, είναι αποτέλεσμα. Πήραμε ισοπαλία και λογικά θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά έχουμε ισοπαλία και θα εκμεταλλευτούμε το βαθμό για ό,τι έρθει στη συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο στάθηκε στην καλή εικόνα της ομάδας του στο α' μέρος, ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει η Νότια Κορέα να παίξει με την ίδια ενέργεια στην επίθεση στα επόμενα δύο σημαντικά παιχνίδια με Πορτογαλία και Γκάνα.

Πάουλο Μπέντο (προπονητής Νότιας Κορέας): «Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, καλύτερο από το δεύτερο. Είχαμε στιγμές που κυριαρχήσαμε, που μπορέσαμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Στη συνέχεια, εξαντληθήκαμε σωματικά, μεταξύ άλλων και επειδή η Ουρουγουάη έχει έξοχους παίκτες. Αλλά ακόμη και τότε, παραμείναμε καλά οργανωμένοι και ενωμένοι. Ενα από τα θετικά είναι η επιθετικότητα. Ξέραμε ότι μάχονται πολύ και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που απαντήσαμε, χωρίς να φοβηθούμε τον αντίπαλο. Από δω και πέρα, θα προσπαθήσουμε να παίζουμε πάντα με την ίδια επιθετικότητα, γιατί νομίζω ότι τα παιχνίδια θα είναι όλο και πιο σκληρά».