Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 0-0: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους Λατινοαμερικάνους

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ουρουγουάη και Νότια Κορέα, στο πλαίσιο του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο δοκάρια είχαν οι Λατινοαμερικάνοι, μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Ουί Τζο του Ολυμπιακού.

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 0-0: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους Λατινοαμερικάνους

Ο Πάολο Μπέντο παρέταξε την Κορέα με τους δύο Χουάνγκ του Ολυμπιακού, Ουί Τζο και Ινμπεόμ και τον... μασκοφόρο Σον της Τότεναμ απέναντι στα αστέρια της Ουρουγουάης (Βαλβέρδε, Σουάρες, Νούνιες, Γοδίν κλπ).

Με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, οι Ουρουγουανοί δυσκόλεψαν πολύ την κυκλοφορία της μπάλας στους Κορεάτες, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού. Στο 22' καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα για τους Λατινοαμερικάνους, με τους Ντάργουιν Νούνιες σε πρώτο χρόνο και Σουάρες σε δεύτερο να αποτυγχάνουν -από θέση φορ- να τελειώσουν τη φάση. Νωρίτερα (20') είχε απειλήσει ο Βαλβέρδε, με άψογο κατέβασμα της μπάλα, αλλά σουτ εκτός εστίας, ενώ στο 27' ο τερματοφύλακας των Ασιατών, Σεϊνγκιού, πρόλαβε τον επιθετικό της Λίβερπουλ, απομακρύνοντας ακόμα μια επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του.

Μετά το 30' οι παίκτες της Κορέας πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, και στο 34' ο Ούι Τζο έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο.

Ακολούθησε ένα μακρινό σουτ του Ινμπεόμ και το ημίχρονο τελείωσε με δοκάρι για τους Ουρουγουανούς σε κεφαλιά του Γοδίν από κόρνερ του Βαλβέρδε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ό,τι αξιοσημείωτο συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 89' ο Βαλβέρδε με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή «σημάδεψε» το κορεάτικο δοκάρι, ενώ στο 90' ο Σον έγινε αποδέκτης της μπάλας από λάθος απομάκρυνση του Ροσέτ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ενδεικτικό των λίγων φάσεων στο δεύτερο ημίχρονο είναι το γεγονός ότι το πρώτο σουτ της Κορέας έγινε στο 77' από τον Γκουέ-Σούνγκ Τζο, ο οποίος στο 74' είχε αντικαταστήσει τον Ουί Τζο, ενώ η πρώτη απειλή για τους Ουρουγουανούς ήταν ένα σουτ του Ντάργουιν Νούνιες στο 81'.

Ουρουγουάη: Ροσέτ, Κάσερες, Γκοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα (79' Βίνια), Μπεντανκούρ, Βεσίνο (78' ντε λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Πελίστρι (88' Βαρέλα), Νούνιες, Λ. Σουάρες (64' Καβάνι).

Νότια Κορέα: Σέουνγκ Γκιου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Μιν Τζάε Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Τζουνγκ, Σάνγκ Χο Να (75' Κανγκ ιν Λι), Λι (75' Σον Τζου Χο), Ίνμπομ Χουάνγκ, Σον, Ουί Τζο Χουάνγκ (74' Γκε Σουνγκ Τσο).