Αντρέ Αγιού: «Θα δυσκολέψουμε την Πορτογαλία»

Ο αρχηγός της Γκάνας, Αντρέ Αγιού, δεν πιστεύει ότι το... θρίλερ της αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επηρεάσει την εθνική Πορτογαλίας στην αυριανή (24/11) μεταξύ τους αναμέτρηση για το Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ παρότρυνε τους συμπαίκτες του να είναι «γενναίοι» στο ματς που θα δεξαχθεί στο στάδιο «974».

Αντρέ Αγιού: «Θα δυσκολέψουμε την Πορτογαλία»

«Δεν είναι δικό μας πρόβλημα αυτό που συμβαίνει εντός της πορτογαλικής ομάδας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 32χρονος άσος των «μαύρων αστέρων» και συνέχισε: «Είναι όλοι σπουδαίοι επαγγελματίες που αγωνίζονται σε "τοπ" ομάδες και θα είναι έτοιμοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, οτιδήποτε άλλο κι αν συμβαίνει».

Βλέποντας ότι η Τυνησία και το Μαρόκο κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία από ευρωπαϊκές ομάδες στο τρέχον Μουντιάλ (σ.σ. από Δανία και Κροατία, αντίστοιχα), ο Αγιού δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος γιατί η Γκάνα να μην πάρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στους Ίβηρες: «Πάμε σε αυτό το ματς με την Πορτογαλία φαβορί στα χαρτιά. Όμως, πρέπει να δείξουμε ότι είναι πιο σημαντικό αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα με κορυφαίους παίκτες, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα κάνουμε τα πράγματα πολύ δύσκολα γι' αυτούς. Όταν παίζεις το πρώτο παιχνίδι σε ένα τουρνουά, δεν είναι ποτέ το αποφασιστικό. Ότι κι αν συμβεί, έχεις ακόμη πιθανότητες να προκριθείς. Το πρώτο παιχνίδι είναι αυτό, στο οποίο μπορείς να κυνηγήσεις τη νίκη και να είσαι γενναίος. Θα ήταν ένα σπουδαίο μπόνους για μας να πάρουμε κάτι (από το ματς)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντρέ Αγιού και ο αδελφός του, Τζόρνταν, είναι οι μόνοι παίκτες από το ρόστερ της ομάδας της Γκάνας που ηττήθηκε 2-1 από την Πορτογαλία το 2014, στην τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 80ό λεπτό.

«Οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει πολύ από τότε. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, όταν τους αντιμετωπίσαμε το 2014 έπρεπε να νικήσουμε με δύο γκολ διαφορά για να προκριθούμε» είπε ο Αγιού και συνέχισε: «Δεν είναι το ίδιο παιχνίδι ή η ίδια στιγμή, είναι εντελώς διαφορετικό. Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του πραγματικότητες και θα προσπαθήσουμε να τους δυσκολέψουμε. Όλοι ξέρουμε ότι σε αυτά τα μεγάλα τουρνουά υπάρχουν εκπλήξεις που μπορούν να συμβούν, απλά χρειαζόμαστε να είμαστε έτοιμοι. Δεν αισθάνομαι ότι κάποιος έχει άγχος ή ανησυχία πριν από το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι, όταν έρθει το παιχνίδι, θα υπάρχει πίεση. Εάν δεν τη νιώθεις, δεν είσαι άνθρωπος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ