Βερτόνγκεν - Μουντιάλ 2022: «Αν μιλήσω γι αυτό, θα μπω στο... στόχαστρο»

Αρνήθηκε να μιλήσει για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ ο Γιαν Βερτόγκεν, δηλώνοντας πως δε θέλει να στοχοποιηθεί.

Βερτόνγκεν - Μουντιάλ 2022: «Αν μιλήσω γι αυτό, θα μπω στο... στόχαστρο»

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα περιβραχιόνια «One Love» στο Μουντιάλ του Κατάρ, ζητήθηκε από τον Γιαν Βερτόνγκεν κατά τη συνέντευξη Τύπου του Βέλγιο-Καναδάς η γνώμη του για το εν λόγω ζήτημα.

Ο Βέλγος αμυντικός, δεν θέλησε να απαντήσει δηλώνοντας το φόβο πως αν το κάνει μπορεί να μην του επιτραπεί να αγωνιστεί στην αποψινή (23/11, 9:00μμ) αναμέτρηση κόντρα στον Καναδά.

«Τώρα φοβάμαι να πω οτιδήποτε. Δεν είμαι άνετος να μιλήσω γι' αυτό, να μπω στο... στόχαστρο. Αυτά που σας είπα είναι αρκετά. Δεν θέλω να πω τίποτα, επειδή αύριο θέλω να εμφανιστώ στην σέντρα του αγώνα», ήταν το λόγια του Βέλγου άσου.

Νωρίτερα σήμερα (23/11), η ομοσπονδία της Δανίας είχε εκφράσει την αντίθεση της προς το πρόσωπο του Τζιάνι Ινφαντίνο για την απόφαση της επίδειξης κίτρινης κάρτας σε όσους αθλητές φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love», δηλώνοντας πως δε θα τον στηρίξει στη αρχαιρεσίες της FIFA τον ερχόμενο Μάρτιο.