Μπέιλ για το εύστοχο πέναλτι με τις ΗΠΑ: «Ένιωσα ότι έπρεπε να βγω μπροστά»

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είπε ότι δεν είχε «καμία αμφιβολία» πριν εκτελέσει το πέναλτι που οδήγησε στο πρώτο γκολ της Ουαλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1958, στην ισοπαλία 1-1 με τις ΗΠΑ την Δευτέρα (21/11).

Μπέιλ για το εύστοχο πέναλτι με τις ΗΠΑ: «Ένιωσα ότι έπρεπε να βγω μπροστά»

Η Ουαλία έκανε κακό ξεκίνημα στον αγώνα του Β' Ομίλου και οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν το προβάδισμα όταν ο Τιμ Γουίε εκτέλεσε με αυτοπεποίθηση μετά από μια ωραία διαδρομή και πάσα του Κρίστιαν Πούλισικ.

Όμως η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ βελτιώθηκε μετά την ανάπαυλα και ο Μπέιλ, ο ηγέτης τους, σημείωσε την ισοφάριση από το σημείο του πέναλτι, αφού δέχτηκε φάουλ στη μεγάλη περιοχή από τον Γουόκερ Ζίμερμαν.

Και, μιλώντας στη συνέχεια, ο Μπέιλ είπε ότι ήταν αποφασισμένος να είναι ο άνθρωπος που θα πετύχει το πρώτο γκολ της Ουαλίας στο τουρνουά.

Όταν ρωτήθηκε αν σκόπευε εξ αρχής να εκτελέσει το πέναλτι, είπε: «Ναι, πάντα [θα ήμουν] εγώ.

Καμία αμφιβολία στο μυαλό μου. Ένιωσα ότι έπρεπε να βγω μπροστά και είμαι χαρούμενος που το έκανα».

Ο Πέιτζ πρόσθεσε: «Για άλλη μια φορά όλα έχουν να κάνουν με τον Μπέιλ».

Ο σκόρερ των ΗΠΑ, ο 22χρονος Γουίε, είπε ότι η ομάδα του έπρεπε να είχε κερδίσει, αλλά ήταν ικανοποιημένος που είχε αποφύγει την ήττα στον εναρκτήριο αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλή ενέργεια και μομέντουμ. Είχαμε την περισσότερη κατοχή. Στο δεύτερο η Ουαλία το ανέβασε και άρχισε να πατάει καλύτερα. Και μετά, στο τέλος, μας πλήγωσαν.

Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα. Έπαιξαν με πέντε στην άμυνα, κάτι που είναι δύσκολο, και έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην χάσεις. Το κρατήσαμε σφιχτά και τώρα επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι όταν θα προσπαθήσουμε να το πάμε στο επόμενο βήμα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε».