Ρωσία: «Θα έπρεπε να παίζει στο Μουντιάλ του Κατάρ», σύμφωνα με τον αξιωματούχο της, Σορόκιν

Ο Αλεξέι Σορόκιν, αξιωματούχος της Ρωσίας στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, πιστεύει ότι η εθνική ομάδα της χώρας του θα έπρεπε να είναι στο Μουντιάλ.

Ρωσία: «Θα έπρεπε να παίζει στο Μουντιάλ του Κατάρ», σύμφωνα με τον αξιωματούχο της, Σορόκιν

Η Ρωσία είχε προκριθεί στα πλέι οφ της UEFA, αλλά αποβλήθηκε από την διαδικασία μετά την εισβολή της στη γειτονική Ουκρανία νωρίτερα φέτος.

Η Πολωνία τελικά προκρίθηκε από αυτό το μονοπάτι αφού η FIFA και η UEFA απέβαλαν τις ρωσικές εθνικές ομάδες και συλλόγους από το να αγωνίζονται στις διοργανώσεις τους.

Αλλά ο Αλεξέι Σορόκιν, ο οποίος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στην Ρωσία, λέει ότι η εθνική ομάδα της πατρίδας του θα έπρεπε να συμμετάσχει στο φετινό τουρνουά.

«Πιστεύω ότι η εθνική μας ομάδα έπρεπε να είναι εδώ, αυτό είναι σίγουρο», είπε στην Athletic στο περιθώριο της ήττας του Κατάρ με 2-0 από τον Ισημερινό. «Θα τα πήγαιναν υπέροχα και είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε τα προκριματικά - θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ. Είναι λυπηρό που έγινε έτσι».

Όταν ρωτήθηκε αν καταλαβαίνει γιατί η Ρωσία δεν παίζει στο τουρνουά, ο Σορόκιν απάντησε: «Είναι επειδή ελήφθη μια απόφαση από το κυβερνών σώμα. Να γιατί.

Ως μέλος της FIFA ExCo. δεν συζητώ αποφάσεις που λαμβάνονται από την FIFA. Θα ήταν λίγο ακατάλληλο και ανήθικο».

Ο Σορόκιν μίλησε επίσης για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Και πρόσθεσε: «Ένιωσα τα ίδια συναισθήματα που ένιωσα πριν από τέσσερα χρόνια όταν ξεκίνησα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα μας. Είναι μια μεγάλη μέρα για το Κατάρ.

Έχουν προετοιμαστεί πολύ, έχουν ξοδέψει πολλές προσπάθειες, επενδύσεις και προετοιμασία για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και σίγουρα θα ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία τους.

Οι συνάδελφοί μου και εγώ κάναμε κάποια συμβουλευτική για την Ανώτατη Επιτροπή, προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ορισμένα θέματα προετοιμασίας της χώρας υποδοχής. Αυτό περιελάμβανε μεταφορά, εμπειρία φιλάθλων, συνολική ετοιμότητα για την διοργάνωση.

Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι που εργάζονται τόσο στο Κατάρ 2022 όσο και στην Ανώτατη Επιτροπή, επομένως είναι μια καλή κληρονομιά για εμάς το γεγονός ότι η εμπειρία μας δεν πέρασε από την εμπειρία μας στην άβυσσο, αλλά ήταν χρήσιμη εδώ».