Mundial 2022: Ανησυχία των χορηγών μετά την απαγόρευση του αλκοόλ

Η απόφαση απαγόρευσης του αλκοόλ στο Μουντιάλ του Κατάρ, έχει δυσανασχετήσει ορισμένους χορηγούς της διοργάνωσης. 

Mundial 2022: Ανησυχία των χορηγών μετά την απαγόρευση του αλκοόλ

Χωρίς αλκοόλ περιμετρικά αλλά και εντός των γηπέδων θα διεξαχθούν οι αγώνες για το Mundial 2022 στο Κατάρ. Μάλιστα, οι διοργανωτές του τουρνουά ανακοίνωσαν τις ποινές που θα αντιμετωπίσουν οι παραβάτες, δηλαδή όσοι καταναλώνουν αλκοόλ σε δημόσιους χώρους ή πιάνονται μεθυσμένοι, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στον τομέα των χορηγών της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα η Budweiser είναι μία από τους μεγαλύτερους χορηγούς του τουρνουά, καθώς έχει δαπανήσει 75 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ζυθοποιίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της και αναμένεται να ακολουθήσει τη νομική οδό, έτσι ώστε να γλιτώσει την όποια οικονομική «ζημιά» της προκαλέσει η απαγόρευση της κατανάλωσης του αλκοόλ.

Παράλληλα ένας εκπρόσωπος μιας εκ των υπολοίπων βασικών χορηγών, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η FIFA μας έχει απογοητεύσει με πολλούς τρόπους. Ο καθένας έχει μια δυσαρέσκεια με κάποιο τρόπο ή μορφή. Υπάρχει πολλή ανασυγκρότηση για να καταλάβουμε ποιες είναι οι συμβατικές επιλογές».