Μουντιάλ 1986: Πωλήθηκε έναντι 2,3 εκατ. ευρώ η μπάλα από το «χέρι του θεού»

Η μπάλα από το «χέρι του θεού» στον αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία από το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό πωλήθηκε έναντι του ποσού των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Μουντιάλ 1986: Πωλήθηκε έναντι 2,3 εκατ. ευρώ η μπάλα από το «χέρι του θεού»

Νέο κάτοχο έχει από σήμερα η μπάλα από τον αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό.

Έναν αγώνα που έμεινε στην ιστορία για το «χέρι του θεού» Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά και το εντυπωσιακό «γκολ του αιώνα» που πέτυχε ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, περνώντας όποιον Άγγλο βρήκε τον δρόμο του πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο, η μπάλα πωλήθηκε τελικά έναντι του ποσού των 2,3ων εκατομμυρίων ευρώ.

«Αυτή η μπάλα είναι μέρος της ιστορίας του διεθνούς ποδοσφαίρου. Είναι αναμφίβολα η κατάλληλη στιγμή για να τη μοιραστούμε με τον κόσμο», είπε ο ιδιοκτήτης της μπάλας, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Τυνήσιο διαιτητή του διάσημου αγώνα, Αλί Μπιν Νασέρ, ο οποίος λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Μαραντόνα, τον Νοέμβριο του 2020, είπε για το «χέρι του θεού»: «Δεν είδα το χέρι, αλλά είχα μια αμφιβολία».

Για την ιστορία, σημειώνεται ότι η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στον συγκεκριμένο αγώνα πωλήθηκε σε δημοπρασία για 8,15 εκατομμύρια ευρώ.