Εθνική Γαλλίας: Στηρίζει ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παράσχει οικονομική υποστήριξη σε ΜΚΟ που εργάζονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εθνική Γαλλίας: Στηρίζει ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, οι "τρικολόρ" αναγνωρίζουν ένα προβληματικό πλαίσιο γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, το οποίο ξεκινά την Κυριακή: «Καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης του», εξηγούν.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν παραμείνει αρκετά διακριτικοί, μέχρι στιγμής, στις θέσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα για τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων στα εργοτάξια του διαγωνισμού.

«Το πάθος μας δεν πρέπει να είναι η αιτία της ατυχίας ορισμένων», προσθέτουν οι παίκτες της ομάδας της Γαλλίας, θεωρώντας τους εαυτούς τους «ευαίσθητους» σε «εκκλήσεις από ΜΚΟ και οργανώσεις».

Η οικονομική υποστήριξη που υποσχέθηκαν οι παίκτες της εθνικής Γαλλίας θα αφορά ένα ταμείο που ονομάζεται Generation 2018, δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες από τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2018 και «προορίζεται να χρηματοδοτήσει δράσεις κοινωνικού αντίκτυπου» που είναι σημαντικές για αυτούς.

Αρχικά, προβλεπόταν ότι ο Γάλλος αρχηγός Ούγκο Γιορίς θα φορούσε ένα περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μαζί με αρκετούς άλλους αρχηγούς από ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες, στο Κατάρ όπου η ομοφυλοφιλία ποινικοποιείται. Αλλά ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ , δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός.

Ο ίδιος ο Γιορίς εξήγησε χθες ότι σκόπευε να «δείξει σεβασμό» στη διοργανώτρια χώρα. «Όταν καλωσορίζουμε ξένους στη Γαλλία, συχνά θέλουμε να ακολουθούν τους κανόνες μας και να σέβονται τον πολιτισμό μας», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ