Χιλή: Νέα προσφυγή στην FIFA για να πάρει τη θέση του Εκουαδόρ στο Κατάρ

Η ομοσπονδία της Χιλής κάνει μια ύστατη προσπάθεια να πάρει την θέση του Εκουαδόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, προσφεύγοντας στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA για την υπόθεση του Καστίγιο.

Χιλή: Νέα προσφυγή στην FIFA για να πάρει τη θέση του Εκουαδόρ στο Κατάρ

Η Χιλή κάνει μία τελευταία προσπάθεια να δικαιωθεί δικαστικά και να πάρει την θέση του Εκουαδόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η ομοσπονδία της χώρας προσέφυγε στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA, η οποία έχει δικαιώσει σε πρώτο βαθμό το Εκουαδόρ για την συμμετοχή του Μπάιρον Καστίγιο στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η Πειθαρχική επιτροπή είχε απορρίψει την ένσταση της Χιλής τον περασμένο Ιούνιο, η οποία ισχυρίζεται ότι ο ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται, ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στην Κολομβία και είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος απ’ ότι λένε στην χώρα του Ισημερινού, κάτι που σημαίνει - κατά τους Χιλιανούς - ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στα 8 προκριματικά παιχνίδια που αγωνίστηκε.

«Είμαστε απόλυτα σίγουροι για τους ισχυρισμούς μας και είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει παραποίηση εγγράφων» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Χιλής, Χόρχε Γιούνγκε.

Δικαστήριο στο Εκουαδόρ εξέδωσε απόφαση πως ο Καστίγιο κατάγεται από τη χώρα και είναι γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου του 1998, με τα έγγραφα της Χιλής, να αναφέρουν ότι ο παίκτης είναι γεννημένος στις 25 Ιουλίου του 1995 στο Τουμάκο της Κολομβίας.

Στα μεταξύ τους ματς το Εκουαδόρ κέρδισε 2-0 το ένα, ενώ το άλλο ήρθε 0-0. Αναμένεται η αντίδραση του Εκουαδόρ στην υπόθεση, η οποία αναμένεται (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Νότιο Αμερική) να εκδικαστεί μέσα στον Αύγουστο.

Το Εκουαδόρ έχει κληρωθεί στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι σε Κατάρ, Ολλανδία και Σενεγάλη.