Μαραντόνα: Πουλήθηκε με ποσό ρεκόρ η φανέλα με την οποία είχε σκοράρει με «το χέρι του Θεού»

Η φανέλα της εθνικής Αργεντινής με την οποία είχε σκοράρει με «το χέρι του Θεού» ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πουλήθηκε σε δημοπρασία με το ποσό ρεκόρ των 9,28 εκατομμυρίων δολαρίων!

Μαραντόνα: Πουλήθηκε με ποσό ρεκόρ η φανέλα με την οποία είχε σκοράρει με «το χέρι του Θεού»

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ πώλησης φανέλας οποιουδήποτε αθλήματος μέσω δημοπρασίας ξεπέρασε αυτή που φορούσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όταν στις 22 Ιουνίου του 1986 σκόραρε το πρώτο γκολ της Αργεντινής σε βάρος της Αγγλίας με το «χέρι του Θεού» για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό.

Η εμφάνιση του «Pibe de Oro» στο συγκεκριμένο παιχνίδι πουλήθηκε έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 9,28 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία που διοργάνωσε η «Sotheby's» στο Λονδίνο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μαραντόνα είχε πετύχει και το δεύτερο αργεντίνικο γκολ, το οποίο ονομάστηκε «γκολ του αιώνα», καθώς είχε ντριμπλάρει τη μισή εθνική Αγγλίας για να το πετύχει.

Ο Στιβ Χοτζ, βετεράνος μέσος της αγγλικής ομάδας, είχε ανταλλάξει φανέλες με το «χρυσό παιδί» του ποδοσφαίρου μετά το τέλος της αναμέτρησης του 1986 και ακολούθως αρνήθηκε επανειλημμένα προτάσεις για πιθανή δημοπρασία, με την εμφάνιση να βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου από το 2002.