Η μασκότ του Μουντιάλ 2022

Παρουσιάστηκε από τη FIFA και το Κατάρ η μασκότ του Μουντιάλ 2022 στο περιθώριο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα.

Η μασκότ του Μουντιάλ 2022

Στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του Μουντιάλ 2022 έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της μασκότ της διοργάνωσης. Το Κατάρ και η FIFA αποκάλυψαν τον «La'eeb», η οποία στα αραβικά σημαίνει «ικανός παίκτης».

Το νόημα της μασκότ είναι να ενθαρρύνει όλους να πιστεύουν στον εαυτό τους και να φέρουν τη χαρά του ποδοσφαίρου σε όλους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε τον La’eeb ως την επίσημη μασκότ για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο. Ενθαρρύνουμε όλους να φανταστούν πώς μοιάζει. Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλαθλοι παντού θα λατρέψουν αυτόν τον διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Ο La’eeb θα παίξει ζωτικό ρόλο καθώς εμπλέκουμε μικρούς και μεγάλους φιλάθλους στην εμπειρία του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA του Κατάρ», τόνισε ο Χαλίντ Αλί Αλ Μαουλαουί.

Η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της ανέφερε για τη μασκότ της διοργάνωσης:

«Ο θαρραλέος La’eeb έχει παρακολουθήσει κάθε προηγούμενο Μουντιάλ και έχει συμβάλει σε μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εμβληματικών γκολ.

Ο La’eeb θα είναι γνωστός για το νεανικό του πνεύμα, σκορπίζοντας χαρά και αυτοπεποίθηση όπου κι αν πάει. Ο La’eeb προέρχεται από έναν παράλληλο κόσμο όπου ζουν οι μασκότ των τουρνουά. Είναι ένας κόσμος όπου οι ιδέες και η δημιουργικότητα αποτελούν τη βάση χαρακτήρων που ζουν στο μυαλό όλων.

Ο La’eeb θα είναι παντού, καλωσορίζοντας τον κόσμο, εμπνέοντας τους νεαρούς θαυμαστές και επευφημώντας τη δράση κατά τη διάρκεια του τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου»