Η κλήρωση του Μουντιάλ 2022

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Για πρώτη φορά το Μουντιάλ θα φιλοξενηθεί στη Μέση Ανατολή και θα γίνει χειμώνα και όχι καλοκαίρι. Αναλυτικά πως διαμορφώθηκαν οι όμιλοι.

Η κλήρωση του Μουντιάλ 2022

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ. Είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στη Μέση Ανατολή και θα γίνει χειμώνα και όχι καλοκαίρι.

Το εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι ανάμεσα σε Κατάρ και Εκουαδόρ στις 21 Νοεμβρίου.

Μεγάλο ευρωπαϊκό ζευγάρι προκύπτει από τον πέμπτο όμιλο, αφού εκεί θα συγκρουστούν Γερμανία και Ισπανία. Αργεντινή και Αγγλία αναμένεται να έχουν εύκολο έργο στους ομίλους, ενώ η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος βρίσκεται στον όγδοο όμιλο και απέφυγε τα δύσκολα.

Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι του Μουντιάλ 2022

GROUP A

Κατάρ

Εκουαδόρ

Σενεγάλη

Ολλανδία

GROUP B

Αγγλία

Ιράν

ΗΠΑ

Ουαλία-Σκωτία/Ουκρανία

GROUP C

Αργεντινή

Σαουδική Αραβία

Μεξικό

Πολωνία

GROUP D

Γαλλία

Περού/ΗΑΕ/Αυστραλία

Δανία

Τυνησία

GROUP E

Ισπανία

Κόστα Ρίκα/Νέα Ζηλανδία

Γερμανία

Ιαπωνία

GROUP F

Βέλγιο

Καναδάς

Μαρόκο

Κροατία

GROUP G

Βραζιλία

Σερβία

Ελβετία

Καμερούν

GROUP H

Πορτογαλία

Γκάνα

Ουρουγουάη

Κορέα

Το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου και η φάση των ομίλων είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Στις 3-4-5-6/12 θα διεξαχθούν οι αγώνες της φάσης των "16" και στις 9-10 Δεκεμβρίου οι προημιτελικοί. Στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός και στις 14 Δεκεμβρίου ο δεύτερος.

Στις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο μικρός τελικός, ενώ στις 18 του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί ο τελικός στο Lusail Iconic Stadium.