Μπαράζ Μουντιάλ: Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία – Σουηδία οι αποψινοί τελικοί

Ημέρα της κρίσης είναι η Τρίτη (29/3) στην ΕυρώπηΠορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία – Σουηδία οι αποψινοί τελικοί. 

Μπαράζ Μουντιάλ: Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία – Σουηδία οι αποψινοί τελικοί

Απόψε διεξάγονται δύο τελικοί των πλέι οφ της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα τελικά της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο και θα βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ τον Νοέμβρη.

Αναμφισβήτητα η μάχη ανάμεσα στην Πορτογαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία στο «Ντραγκάο» μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Τα «λιοντάρια» έκαναν τη μεγάλη έκπληξη στα ημιτελικά με την πρόκρισή τους επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας, ενώ πλέον κόντρα στους Ίβηρες φιλοδοξούν να κάνουν ένα ακόμα μεγάλο «μπαμ» και για πρώτη φορά στην Ιστορία τους να βρεθούν αυτά σε ένα Μουντιάλ. Μάλιστα, οι παίκτες της Εθνικής θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για πρόκριση. Ενόψει του σημερινού αγώνα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, ο οποίος ακολούθησε την αποστολή στο Πόρτο, αποφάσισε να προσφέρει 500.000 ευρώ στους παίκτες της Εθνικής σε περίπτωση που κερδίσουν τους Ίβηρες. Η ως τώρα επιτυχία του συγκροτήματος βέβαια έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους Ίβηρες, οι οποίοι μετά τη νίκη τους επί της Τουρκίας θέλουν να περάσουν και το νέο «εμπόδιο» ώστε να βρεθούν για έκτη σερί φορά σε τελική φάση Μουντιάλ. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που η εθνική ομάδα της χώρας δεν πήρε μέρος σε τελικά της διοργάνωσης ήταν το 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Λεβαντόφσκι εναντίον Ιμπραΐμοβιτς

Πέρα από την αναμέτρηση στο «Ντραγκάο», το δεύτερο εισιτήριο για την πρόκριση στο Μουντιάλ θα ξεκαθαρίσει στο Χορζόφ, εκεί όπου θα αναμετρηθούν η Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Οι Πολωνοί πέρασαν στον τελικό άνευ αγώνα καθώς η Ρωσία αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη ΦΙΦΑ, ενώ η Σουηδία πέρασε στην επόμενη φάση με το 1-0 επί της Τσεχίας στην παράταση. Για τους γηπεδούχους εκτός έμειναν ο τραυματίας Αρκάντιους Μίλικ και ο τιμωρημένος Ματέους Κλιχ, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν υπολογίζεται ο «λαβωμένος» Μάρτιν Όλσον. Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που Πολωνία και Σουηδία έμειναν εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το προφίλ των πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

24/3 (Κάρντιφ): Ουαλία – Αυστρία 2-1

(Γλασκώβη): Σκωτία – Ουκρανία Αναβολή* (Α2)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Ιούνιος (Κάρντιφ): Ουαλία – Νικητής Α2 ημιτελικού

*Το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

2ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Ρωσία – Πολωνία **

24/3 (Σόλνα): Σουηδία – Τσεχία 1-0 στην παρ., 0-0 κ.δ.

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ

21.45 (Χορζόφ): Πολωνία – Σουηδία

**Η Ρωσία αποκλείστηκε από τη ΦΙΦΑ και η Πολωνία προκρίθηκε απευθείας στον τελικό των μπαράζ.

3ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

24/3 (Πόρτο): Πορτογαλία – Τουρκία 3-1

24/3 (Παλέρμο): Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ

21.45 (Πόρτο): Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία