Μουντιάλ: Η Βόρεια Μακεδονία απέκλεισε την Ιταλία, στον τελικό των μπαράζ Πορτογαλία και Ουαλία

Η Βόρεια Μακεδονία νίκησε 1-0 την Ιταλία μέσα στο Παλέρμο και απέκλεισε τους πρωταθλητές Ευρώπης από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίπαλός της στον τελικό των πλέι-οφ η Πορτογαλία, που κέρδισε 3-1 την Τουρκία στο «Ντραγκάο». Αποκλείστηκε και η Τσεχία του Βατσλίκ, 1-0 στην παράταση από τη Σουηδία.

Μουντιάλ: Η Βόρεια Μακεδονία απέκλεισε την Ιταλία, στον τελικό των μπαράζ Πορτογαλία και Ουαλία

Μάταια ήλπιζε η Ιταλία στην παρουσία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε 1-0 από τη Βόρεια Μακεδονία στο Παλέρμο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το χρυσό γκολ για τη Βόρεια Μακεδονία πέτυχε ο Τραϊκόφσκι στο 92’ και η εθνική ομάδα της χώρας θα αντιμετωπίσει πλέον στον τελικό των μπαράζ την Πορτογαλία με έπαθλο το εισιτήριο για τα τελικά του θεσμού.

Το αξιοσημείωτο μάλιστα, είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη σερί φορά που η Ιταλία μένει εκτός τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς δεν είχε αγωνιστεί ούτε το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή οι Ίβηρες κέρδισαν 3-1 την Τουρκία στο «Ντραγκάο». Άνοιξαν το σκορ μόλις στο 15’ με το τέρμα που σημείωσε ο Οτάβιο και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (42’) διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Ζότα. Στην επανάληψη η Τουρκία μείωσε σε 2-1 στο 65’ με τον Μπουράκ Γιλμάζ, αλλά στο 85’ ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει 2-2 όταν σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του έστειλε τη μπάλα άουτ.

Έτσι, η Πορτογαλία έφτασε και στο 3-1, προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ και κρατά ζωντανό το όνειρό της για παρουσία της στα τελικά του Μουντιάλ.

Πέραν αυτών, στο πρώτο μονοπάτι των πλέι-οφ των μπαράζ του Μουντιάλ, η Ουαλία πέρασε το «εμπόδιο» της Αυστρίας (2-1) και περιμένει πλέον το νικητή του ζευγαριού Σκωτία – Ουκρανία για να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλό της στον τελικό. Οι «δράκοι» κέρδισαν 2-0 την αντίπαλό τους, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα (25’ και 51’).

Τέλος, στο 2ο μονοπάτι των μπαράζ, η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Τσεχίας στη Σόλνα και θα αντιμετωπίσει στον τελικό των πλέι-οφ την Πολωνία. Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν στο «στείρο» 0-0 και οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο ο Ρόμπιν Κουέισον βρήκε τελικά δίχτυα στο 110’ και το 1-0 παρέμεινε ανέπαφο ως το φινάλε. Βασικός κάτω από την εστία της Τσεχίας ήταν ο Τομάς Βατσλίκ του Ολυμπιακού.

Το προφίλ των πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1Ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (24/3)
(Κάρντιφ): Ουαλία – Αυστρία 2-1


(Γλασκώβη): Σκωτία – Ουκρανία Αναβολή* (Α2)

ΤΕΛΙΚΟΣ
Ιούνιος (Κάρντιφ): Ουαλία – Νικητής Α2 ημιτελικού

*Το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

2Ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Ρωσία – Πολωνία **
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (24/3)
(Σόλνα): Σουηδία – Τσεχία 1-0 στην παρ., 0-0 κ.δ.

ΤΕΛΙΚΟΣ
29/3: Πολωνία – Σουηδία

**Η Ρωσία αποκλείστηκε από τη FIFA και η Πολωνία προκρίθηκε απευθείας στον τελικό των μπαράζ.

3ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (24/3)
(Πόρτο): Πορτογαλία – Τουρκία 3-1


(Παλέρμο): Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1

ΤΕΛΙΚΟΣ
29/3 (Πόρτο): Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία