O Αγκιμπού «εκτόπισε» από την ενδεκάδα της Γουινέας τον... Μαντί Καμαρά!

Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν βασικός στο Γουινέα - Σουδάν (2-2), με τον Μαντί Καμαρά να μπαίνει στον αγώνα στο 84’.

O Αγκιμπού «εκτόπισε» από την ενδεκάδα της Γουινέας τον... Μαντί Καμαρά!

Να λοιπόν που ο Αγκιμπού Καμαρά έχει αρχίσει να «βιδώνεται» στην ενδεκάδα της Γουινέας. Από εκεί που ήταν μία επιλογή στις Ελπίδες της χώρας του, ξαφνικά με τον χρόνο συμμετοχής που έχει πάρει στον Ολυμπιακό, κατάφερε να μπει όχι μόνο στην αποστολή της ανδρικής ομάδας, αλλά και να αποτελεί πλέον βασικό στέλεχός της!

Ο Αγκιμπού πήρε φανέλα βασικού για δεύτερη σερί αναμέτρηση της Γουινέας. Όπως την Τετάρτη (6/10) που έπαιξε στο 1-1 με το Σουδάν, έτσι και το Σάββατο (9/10) πάλι κόντρα στο Σουδάν, ο 20χρονος άσος του Ολυμπιακού ήταν στις αρχικές επιλογές του προπονητή του.

Το παιχνίδι έληξε 2-2 με τον Αγκιμπού να αντικαθίσταται στο 76’. Το γεγονός ότι έγινε αλλαγή, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών. Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό που έχει πετύχει σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν. Να έρχεται δηλαδή στη χώρα μας για τον Ολυμπιακό Β’, ο Μαρτίνς να τον προβιβάζει αμέσως στην πρώτη ομάδα, να του δίνει σχεδόν με το «καλημέρα» θέση στην ενδεκάδα και εν συνεχεία να κερδίζει την εμπιστοσύνη και του τεχνικού τιμ της Εθνικής ανδρών της Γουινέας!

Χαριτολογώντας μάλιστα τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Αγκιμπού «έφαγε» τη θέση του Μαντί Καμαρά στην ενδεκάδα. Βλέπετε, ο Μαντί μπήκε στο 84’ και δεν ξεκίνησε βασικός. Φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι ο Μαντί έχασε τη θέση του από τον Αγκιμπού. Άλλωστε παίζουν σε διαφορετική θέση.

Όπως και να ‘χει, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Μαντί που ήταν ένας εκ των σταθερών «πυλώνων» της Γουινέας στα προηγούμενα παιχνίδια, να βλέπει από τον πάγκο το παιχνίδι με το Σουδάν για 84 λεπτά και να επιστρατεύεται στο φινάλε.