Αργεντινή: Με Μέσι και τρεις από την Premier League στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022

Με τον Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της θα αγωνιστεί η Αργεντινή στην προσεχή σειρά των τριών αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Αργεντινή: Με Μέσι και τρεις από την Premier League στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022

Οι νέες προσθήκες του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Λιονέλ Σκαλόνι στη λίστα των 30 παικτών περιλαμβάνουν τις επιστροφές του τερματοφύλακα Εστεμπάν Αντράντα της μεξικάνικης Μοντερέι και του επιθετικού Λούκας Αλάριο της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Επίσης, ο Σκαλόνι κάλεσε τρεις παίκτες που αγωνίζονται στην Premier League, αν και η χώρα της Νότιας Αμερικής παραμένει στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας για τoν Covid-19. Πρόκειται για τους Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Κριστιάν Ρομέρο της Τότεναμ και τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Οσοι φτάνουν από χώρες της «κόκκινης λίστας» στη Βρετανία πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες, με συνέπεια και οι τρεις να κινδυνεύουν να χάσουν τα παιχνίδια της Premier League το σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου.

Τον Αύγουστο η Premier League αρνήθηκε να απελευθερώσει παίκτες που ταξίδευαν σε χώρες της «κόκκινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω αυστηρών κανόνων καραντίνας κατά την επιστροφή τους.

Τον περασμένο μήνα ο προκριματικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής διακόπηκε στο 5ο λεπτό, μετά την είσοδο στο γήπεδο των υγειονομικών αρχών της Βραζιλίας που κατηγόρησαν παίκτες της Αργεντινής, οι οποίοι αγωνίζονται στην Premier League, ότι παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας της χώρας για την Covid-19.

Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει (εκτός) την Παραγουάη την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και υποδέχεται την Ουρουγουάη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, πριν φιλοξενήσει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου το Περού.

Πηγές: AFP, Reuters