Ράκιτιτς: «Αξίζει τη χρυσή μπάλα ο Μόντριτς»

Για τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Κροατίας μίλησε ο άσος της Μπαρτσελόνα.

Ράκιτιτς: «Αξίζει τη χρυσή μπάλα ο Μόντριτς»

Την Κυριακή το απόγευμα η Κροατία βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, αφού θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στη Γαλλία. Ο Λούκα Μόντριτς πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την Κροατία την οποία έχει οδηγήσει στον τελικό του Μουντιάλ.

Ο Ιβάν Ράκιτιτς ρωτήθηκε για τον συμπαίκτη του αν αξίζει τη βραβείο του κορυφαίου και χωρίς δισταγμό τόνισε πως αυτός πρέπει να είναι ο Λούκα Μόντριτς.

Αναλυτικά ο Ράκιτιτς μίλησε:

Για τη Χρυσή μπάλα: «Πρέπει να είναι ένας Κροάτης που θα την πάρει και ο αρχηγός μας, ο Μόντριτς, την αξίζει. Είμαι σίγουρος ότι η FIFA θα επιλέξει και άλλους Κροάτες στην κορυφαία ενδεκάδα. Αλλά δεν θέλουμε αυτό, απλά θέλουμε το τρόπαιο».

Για τη διεθνή υποστήριξη που λαμβάνει η εθνική Κροατίας: «Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θα μας υποστηρίξουν από όλο τον κόσμο. Έχω λάβει μηνύματα από την Αργεντινή, την Ισπανία και από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πολλοί μου λένε ότι ποτέ δεν είχαν φανταστεί ότι θα πανηγύριζαν ένα γκολ όπως αυτό που πετύχαμε στον ημιτελικό. Αυτό δείχνει ότι είμαστε φιλαλίστ χάρη στη δική μας προσπάθεια».

Για τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα και αντιπάλους του στον τελικό, Ντεμπελέ και Ουμτιτί: «Τους σέβομαι πολύ σαν συμπαίκτες και τους εύχομαι τα καλύτερα. Είμαστε φίλοι, αλλά όχι την Κυριακή».