Ποιό ρεκόρ κυνηγάει ο Ντεσάμπ

Ο Γάλλος θέλει να μείνει στην ιστορία μαζί με τον Ζαγκάλο και τον Μπεκενμπάουερ

Ποιό ρεκόρ κυνηγάει ο Ντεσάμπ

«Ήταν εξαιρετικό»: αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Βελγίου με 1-0 και τη συνακόλουθη πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, δείξαμε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία. Ήταν πολύ δύσκολο για μας απόψε, αλλά εργαστήκαμε σκληρά αμυντικά», πρόσθεσε.

Ο Ντεσάμπ έχει πια στόχο να γίνει το τρίτο πρόσωπο στην Ιστορία της διοργάνωσης, μετά τον Γερμανό Φραντς Μπεκενμπάουερ και τον Βραζιλιάνο Μάριο Ζαγκάλο, που θα έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. «Έπρεπε να επωφεληθούμε λίγο περισσότερο στις αντεπιθέσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες και το επιτελείο μου, αισθάνομαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου», συμπλήρωσε.

Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ήταν επίσης υπερήφανος για τους παίκτες του, παρά την ήττα. «Δυστυχώς για μας, τη διαφορά έκανε μια στατική φάση. Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, πολύ σφιχτό και κρίθηκε με λίγη τύχη των αντιπάλων μπροστά στο τέρμα», δήλωσε ο Ισπανός.

«Νομίζω ότι η στάση των ποδοσφαιριστών ήταν υπέροχη και δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο. Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Είμαστε απογοητευμένοι, θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα. Πρέπει να βγούμε από τη διοργάνωση όσο πιο ψηλά μπορούμε, αυτοί οι παίκτες το αξίζουν», κατέληξε ο Μαρτίνεθ.