Η ρεβάνς του Σαμπάολι, η ρήτρα, οι διάδοχοι, ο Μέσι

Πόσο εύκολο είναι να τον διώξουν; - Υπάρχει λόγος που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σιωπά... 

Η ρεβάνς του Σαμπάολι, η ρήτρα, οι διάδοχοι, ο Μέσι

Το Μουντιάλ της Ρωσίας έχει τελειώσει για την Αργεντινή, αλλά τώρα έχει ξεκινήσει ένα άλλο παιχνίδι, αυτό που θα καθορίσει το μέλλον της Εθνικής Ομάδας.

Η ομοσπονδία της χώρας (AFA) θέλει να συνεχίσει, αντικαθιστώντας τον Χόρχε Σαμπάολι, αλλά η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού επίσης δεν υπάρχει διαθέσιμος διάδοχος.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον αέρα», συμφωνούν οι περισσότεροι παράγοντες στην AFA, απογοητευμένοι με τον Χόρχε Σαμπάολι, περιμένοντας -πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση- την παραίτησή του.

Αιτία η ρήτρα ακύρωσης του συμβολαίου του, που είναι περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που θα μειωθεί, αν γίνει η κίνηση μετά το Copa America 2019 στη Βραζιλία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα ο πρόεδρος της AFA, Κλαούντιο Τάπια, σιωπά, επιλέγοντας τη μετριοπάθεια, την αναμονή και τον προβληματισμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Clarin της Αργεντινής.

Η εκλογή του διαδόχου του Σαμπάολι, που πάντως φαίνεται να αναζητά δικαίωμα σε...ρεβάνς, δεν θα είναι εύκολη. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι αυτός που αρέσει περισσότερο, αλλά ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης είπε αρκετές φορές ότι δεν είναι η στιγμή του. Μια άλλη πειστική λύση είναι ο Μαουρίστιο Ποκετίνο, ο οποίος έχει ήδη αρνηθεί πρόταση του Τάπια και ανανέωσε λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Τότεναμ. Επίσης ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Ρίβερ Πλέιτ.

Το δεύτερο δίλημμα που πρέπει να εξετάσει κανείς για την επιλογή της ενδεχόμενης αντικατάστασης του Σαμπάολι, είναι ο Λιονέλ Μέσι. Όπως σημειώνουν στην Αργεντινή, εξαρτάται από τη συνέχεια ή όχι του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα στην Εθνική Ομάδα.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος της εθνικής ομάδας, πέρα από δύο φιλικά τον Οκτώβριο, θα είναι το Copa America που θα διεξαχθεί μεταξύ 14 Ιουνίου και 7 Ιουλίου 2019 στη Βραζιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ