Ακινφέεφ: «Ποντάραμε στα πέναλτι»

Παρότι απογοητευμένος, ο τεχνικός της Ισπανίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Αντρές Ινιέστα. Ακινφέεφ: «Ελπίζαμε να πάμε στα πέναλτι!».

Ακινφέεφ: «Ποντάραμε στα πέναλτι»

Αν και δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Φερνάντο Ιέρο, δεν ξέχασε τον Αντρές Ινιέστα. Ο κόουτς των «φούριας ρόχας» απένειμε τα εύσημα στον σπουδαίο μεσοεπιθετικό, χαρακτηρίζοντάς τον από τους μεγαλύτερους παίκτες της ιστορίας της ισπανικής ομάδας:

«Δίνω την εγκάρδια αναγνώρισή μου σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της ιστορίας μας (σ. Ινιέστα). Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Ο τρόπος που έπαιξε στο γήπεδο, όταν τον έβαλα αλλαγή ήταν σαν να έπαιζε για πρώτη φορά στην εθνική και θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου».

Στον αντίποδα, ο αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, Ιγκόρ Ακινφέεφ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς οι δύο δικές του αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι στις εκτελέσεις των Κόκε και μετά σε Άσπας ήταν που έστειλαν τη διοργανώτρια στην επόμενη φάση.

Ο Ρώσος κίπερ, μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι από ένα σημείο κι έπειτα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είχαν την ελπίδα ότι το ματς θα πήγαινε στα πέναλτι: «Στο δεύτερο μέρος, είχαμε στόχο να παίξουμε κυρίως άμυνα. Ελπίζαμε να πάμε στα πέναλτι και αυτό συνέβη, ευτυχώς. Κάνουμε ένα φανταστικό Παγκόσμιο Κύπελλο».