Αγγλία - Βέλγιο: Γιατί και οι δυο μπορεί να θέλουν να χάσουν

Ένα πραγματικά περίεργο ματς, στο οποίο είναι πιθανό να παίξουν σημαντικό ρόλο και οι κάρτες

Αγγλία - Βέλγιο: Γιατί και οι δυο μπορεί να θέλουν να χάσουν

Μπορεί σε ένα ματς ο νικητής να θεωρηθεί χαμένος; Φυσικά μπορεί και δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον σημερινό αγώνα ανάμεσα στην Αγγλία και το Βέλγιο (21:00 για τον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης και αυτό που κρίνεται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η πρώτη θέση.

Το θέμα είναι τι θα γίνει στη συνέχεια με τον πρώτο και τι με τον δεύτερο. Ο πρώτος λοιπόν στον συγκεκριμένο όμιλο θα αντιμετωπίσει τον 2ο του όγδοου, δηλαδή μια από τις Ιαπωνία, Σενεγάλη, Κολομβία. Μάλιστα θα γνωρίζει ποια από τις τρεις καθώς θα έχουν παίξει στις 17:00. Και αν περάσει στους οκτώ θα παίξει με τον νικητή του Βραζιλία - Μεξικό.

Ας δούμε τι θα συμβεί με τον δεύτερο. Θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του όγδοου ομίλου, πάλι δηλαδή μια από τις Ιαπωνία, Σενεγάλη, Κολομβία. Αν προκριθεί θα βρει στον δρόμο του, τον νικητή του Σουηδία - Ελβετία.

Συνεπώς ο δεύτερος, θεωρητικά πάντα, θα έχει σαφώς ευκολότερο δρόμο.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και τι θα συμβεί αν ο αγώνας ανάμεσα στην Αγγλία και το Βέλγιο λήξει ισόπαλος. Τότε η πρωτιά θα κριθεί στις κάρτες καθώς εκτός από βαθμούς, οι δύο ομάδες έχουν και στα τέρματα (8-2) ισοβαθμία. Προς στιγμήν, στις κάρτες η Αγγλία έχει το πάνω χέρι. Οι παίκτες της έχουν δεχθεί δυο και αυτοί του Βελγίου τρεις.