Ελβετία-Κόστα Ρίκα 2-2: Τους... φρέναραν οι «Τίκος»!

Παρότι ήδη αποκλεισμένη, η Κόστα Ρίκα υποχρέωσε τους Ελβετούς σε ισοπαλία, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων...

Ελβετία-Κόστα Ρίκα 2-2: Τους... φρέναραν οι «Τίκος»!

Πριν από το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα οι Ελβετοί είχαν βλέψεις όχι μόνο για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και για την πρωτιά στον πέμπτο όμιλο. Οι «Τίκος», όμως, είχαν... διαφορετική άποψη, υποχρεώνοντας την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτροβιτς στην ισοπαλία με σκορ 2-2 και ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Βραζιλία που την ίδια ώρα «καθάριζε» τους Σέρβους.

Η Ελβετία προηγήθηκε δις στο παιχνίδι, αρχικά με τον Τζεμαϊλί (τον τρίτο παίκτη αλβανικής καταγωγής της ομάδας που πετυχαίνει γκολ μετά τους Τζάκα, Σακίρι) και ακολούθως με τον Ντρμιτς. Ιδίως το γκολ του τελευταίου φάνηκε πως θα έγερνε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Ελβετών, όμως ουδείς είχε... ρωτήσει τους πεισματάρηδες Κοσταρικανούς.

Η ομάδα του παλιού άσου του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ, είχε ισοφαρίσει αρχικά με την κεφαλιά του Ουάστον, ενώ στο 90'+3' κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μπράιαν Ρουίζ. Η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και πήρε πορεία εκτός τέρματος, όμως στη συνέχεια βρήκε στο κεφάλι του τερματοφύλακα Ζόμερ και κατέληξε στα δίχτυα του, στο πλέον περίεργο αυτογκόλ της διοργάνωσης!

Στα αξιοσημείωτα του ματς το γεγονός ότι η Κόστα Ρίκα σκόραρε σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Ελλάδας το 2014, όταν είχε βρει δίχτυα ο Μπράιαν Ρουίζ στην κανονική του διάρκεια. Χρειάστηκε, δηλαδή, να περάσουν 424 λεπτά... ανομβρίας για να πετύχουν ξανά γκολ οι «Τίκος»...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Στάδιο Νίζνι Νόβγκοροντ

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 2-2

Σκόρερ: 31' Τζεμαϊλί, 88' Ντρμιτς - 56' Ουάστον, 90'+3' αυτ. Ζόμερ

Διαιτητής: Κλεμέντ Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: Λιχστάινερ, Σαρ, Ζακάρια - Κάμπελ, Γκαμπόα, Ουάστον

Κόκκινες κάρτες: -

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτροβιτς): Ζόμερ, Λιχστάινερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (81' Λανγκ), Μπεχράμι (60' Ζακάρια), Τζάκα, Εμπολό, Τζεμαϊλί, Γκαβράνοβιτς (69' Ντρμιτς).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Όσκαρ Ραμίρεζ): Νάβας, Γκαμπόα (90'+3' Σμιθ), Ακόστα, Γκονζάλεζ, Ουάστον, Οβιέδο, Κολίντρες (81' Ουάλας), Μπόρχες, Γκούζμαν (90'+1' Αζοφέιφα), Μπράιαν, Κάμπελ.