Με «άλλη» Κροατία θα δώσει τα ρέστα της η Ισλανδία

Η Ισλανδία παίζει σήμερα το τελευταίο της «χαρτί» κόντρα στην Κροατία που θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς. Έως και δέκα αλλαγές στο σχήμα των Κροατών ετοιμάζει ο Ζλάτκο Ντάλιτς.

Με «άλλη» Κροατία θα δώσει τα ρέστα της η Ισλανδία

Σε έναν όμιλο φωτιά, όπου παίζουν τα ρέστα τους σήμερα τρεις ομάδες με μοναδικό στόχο την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Κροατία αντιμετωπίζει την Ισλανδία στις 21:00 και η Νιγηρία την Αργεντινή την ίδια ώρα. Οι Κροάτες με 2/2 έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση και σήμερα κόντρα στην Ισλανδία είναι μία ευκαιρία να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες. Ο προπονητής των «vatreni» φαίνεται πως έχει στο μυαλό του να κατεβάσει άλλη ομάδα. Από την προηγούμενη ενδεκάδα κόντρα στην Αργεντινή θα αγωνιστεί μονάχα ο Πέρισιτς. Αυτό σημαίνει πως ο Ντάλιτς θα πραγματοποιήσει 10 αλλαγές στην βασική ενδεκάδα. Βέβαια, έξι παίκτες έχουν ήδη «κιτρινιστεί» και είναι φυσιολογικό να μείνουν εκτός καθώς δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στον σημερινό αγώνα από πλευράς Κροατών.

Έτσι, η ενδεκάδα που συμπληρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί είναι με την σειρά: Κάλινιτς- Γεντβάι, Βίντα, Τσόρλουκα, Πίβαριτς - Κόβασιτς, Μπράνταριτς, Μπαντέλι - Πιάτσα, Κράμαριτς, Πέρισιτς.

Οι Ισλανδοί για να προκριθούν θα πρέπει να πάρουν την νίκη σήμερα αλλά και να μην νικήσει η Νιγηρία την Αργεντινή. Σε περίπτωση που θα ισοβαθμήσουν με την Αργεντινή θα πρέπει να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων. Η μόνη αλλαγή του προπονητή της Ισλανδίας για τον σημερινό αγώνα θα είναι το σύστημα της ομάδας. Το 4-4-2 κόντρα στην Νιγηρία δεν απέφερε καρπούς και έτσι ο Χάλγκριμσον θα επαναφέρει το 4-5-1. Μέσα και ο Γκούντμουντσον ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.