Γιατί ο Πούτιν «πνέει μένεα» κατά των Σακίρι και Τσάκα

O Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται ενοχλημένος με την κίνηση των Γκρανίτ Τσάκα και Σακίρι να πανηγυρίσουν τα γκολ τους εναντίον της Σερβίας με τον αλβανικό αετό.

Γιατί ο Πούτιν «πνέει μένεα» κατά των Σακίρι και Τσάκα

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είδε με καλό μάτι την πρόκληση των παικτών προς τη Σερβία την οποία η Ρωσία στηρίζει στην αντίθεσή της για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Πούτιν θεωρεί ότι μια τέτοια χειρονομία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στη χώρα του αποτελεί πρόκληση για τη Ρωσία και τον ίδιο και έχει δώσει εντολή να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο μεταξύ παρά το γεγονός ότι η FIFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για το θέμα η ελβετική κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τους Τσάκα και Σακίρι.

"Όποιος έχει ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα και το πάθος που υπάρχει μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματα που δημιουργούνται σε έναν ποδοσφαιριστή" τόνισε ο υπουργός αθλητισμούς της Ελβετίας, Γκάι Παρμελίν.

Από τη μεριά του ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Ιγνκάζιο Κασίς δήλωσε: "Η εθνική της Ελβετίας είναι το τέλειο παράδειγμα της ανάμειξης και συνεργασίας διαφορετικών κουλτουρών. Αναμφισβήτητα μπορεί να νιώθεις έντονα συναισθήματα για τη χώρα που ζεις χωρίς να ξεχνάς την παρτίδα από την οποία προέρχεσαι".