Ν. Κορέα-Μεξικό 1-2: «Δύο στα δύο» με Βέλα, Τσιτσαρίτο

Μετά τη Γερμανία το Μεξικό κέρδισε και τους Νοτιοκορεάτες και πλέον βρίσκεται μια... ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ν. Κορέα-Μεξικό 1-2: «Δύο στα δύο» με Βέλα, Τσιτσαρίτο

Πολύ κοντά στην πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται πλέον το Μεξικό μετά τη δεύτερη νίκη του στον έκτο όμιλο, αυτή τη φορά με «θύμα» τη Νότια Κορέα. Παρότι έβρισκαν λιγότερους χώρους σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στους Γερμανούς, οι Μεξικανοί είχαν τον τρόπο να δημιουργούν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του αντιπάλου για να φτάσουν στο τελικό 2-1.

Η αρχή έγινε στο 26' όταν ο Κάρλος Βέλα δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα στο πέναλτι που είχε υποπέσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Γιάνγκ, ενώ στο 66' ήταν η σειρά του Τσιτσαρίτο να βρει δίχτυα ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια. Οι... πεισματάρηδες Νοτιοκορεάτες φυσικά δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να πετύχουν ένα από τα ωραιότερα γκολ του Μουντιάλ με το φαλτσαριστό σουτ του Σον στις καθυστερήσεις, ωστόσο ήταν αργά για κάτι περισσότερο...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ροστόφ Αρένα (Ροστόφ)

Ν. ΚΟΡΕΑ-ΜΕΞΙΚΟ 1-2

Σκόρερ: 90'+3' Σον - 26' πέν. Κάρλος Βέλα, 66' Τσιτσαρίτο

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κάρτες: Γ. Λι, Κιμ, Σ. Λι, Γιουνγκ

Οι συνθέσεις:

Ν. ΚΟΡΕΑ (Σιν Ταεγιόνγκ): Τζο, Γ. Λι, Σον, Τζου (64' Σ. Γ. Λι), Χουάνγκ, Μ. Κιμ (84' Χονγκ), Κι, Σ. Λι, Μουν (77' Γιούνγκ), Γ. Κιμ, Γιάνγκ.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Λαϊούν, Κάρλος Βέλα (77' Τζ. Ντος Σάντος), Μορένο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (68' Μάρκες), Άλβαρεζ, Λοθάνο (71' Χεσούς), Γκαγιάρδο, Τσιτσαρίτο.