Αργεντινή: Οι κατσάδες και το... βάλσαμο που ακούει στο όνομα Νιγηρία

Η ήττα της Αργεντινής από την Κροατία με 3-0 έχει πυροδοτήσει εκρήξεις στο στρατόπεδο της «αλμπισελέστε».

Αργεντινή: Οι κατσάδες και το... βάλσαμο που ακούει στο όνομα Νιγηρία

Η εφημερίδα «Ole» έφερε στο φως της δημοσιότητας τους έντονους διαπληκτισμούς που ακολούθησαν μετά το τραγικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Ντάλιτς. Ο προπονητής, Χόρχε Σαμπάολι είναι δεδομένο ότι έχει χάσει τα αποδυτήρια, ενώ οι σχέσεις των παικτών είναι στα άκρα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Μαστσεράνο στον Καμπαγιέρο: «Είσαι παλτό. Κοίτα τι γκολ έφαγες. Το μ... της μάνας σου», έλεγε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, την ώρα που παρενέβη ο Παβόν προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα: «Αρκετά, μην του πεις τίποτα άλλο. Άφησέ τον, δέχτηκε ήδη ένα αστείο γκολ, μην τον σκοτώνεις περισσότερο», για να του απαντήσει ο Μαστσεράνο: «Εσύ τι πρόβλημα έχεις; Σκάσε, ηλίθιε».

Οι ποδοσφαιριστές σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρονται να έχουν ζητήσει από τον Μπουρουσάγκα που είναι ο τιμ μάνατζερ της αποστολής να αναλάβει ο ίδιος την ομάδα και να διώξει τον Σαμπάολι.

Τις παραπάνω αποκαλύψεις έκανε ο Ρικάρντο Λομπάρντι στην εφημερίδα Ole.

«Βάλσαμο» η Νιγηρία

Μέσα σε όλο αυτόν το χαμό, η Αργεντινή προετοιμάζεται για το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της κόντρα στη Νιγηρία, εκεί όπου θα κριθεί και το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τους Κροάτες στην επόμενη φάση.

Μπορεί τα αποδυτήρια της ομάδας από τη Λατινική Αμερική να μυρίζουν... μπαρούτι, ωστόσο η αφρικανική ομάδα προσφέρεται ώστε να αντιστραφεί το κλίμα. Λαμβάνοντας υπόψιν την ιστορία που έχουν οι δύο ομάδες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα, η Αργεντινή μπορεί να γελάσει ξανά, αφού οι Νιγηριανοί είναι ο καλύτερός τους... πελάτης!

Συγκεκριμένα από το 1994 κι έπειτα οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές μεταξύ τους και η Αργεντινή μετράει ισάριθμες νίκες: Το 1994 στις ΗΠΑ κέρδισε με 2-1, το 2002 στην Ιαπωνία / Κορέα κέρδισε με 1-0, το 2010 στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής επιβλήθηκε με 1-0, ενώ το 2014 στην Βραζιλία οι Αργεντίνοι πήραν νίκη με 3-2.

Καταλαβαίνει κανείς ότι οι «σούπερ αετοί» μοιάζουν αυτή τη στιγμή με το καλύτερο «φάρμακο» για τους παίκτες του Σαμπάολι. Φυσικά, η ιστορία δεν κερδίζει τους αγώνες, οπότε οι λατινοαμερικάνοι θα πρέπει να αποδείξουν και στο γήπεδο ότι είναι φαβορί...