Κοουτίνιο εσύ, σούπερ σταρ!

Ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνο πρώτος σκόρερ της Βραζιλίας (2 γκολ σ’ ισάριθμα ματς) αλλά κι ΜVP των αγώνων της «σελεσάο»

Κοουτίνιο εσύ, σούπερ σταρ!

Η φωτογραφία του Νέϊμαρ μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα, που, μόνος, στο κέντρο του γηπέδου, έκλαιγε γοερά, σίγουρα είναι η πλέον χαρακτηριστική της πρώτης νίκης των Βραζιλιάνων στο Μουντιάλ, αλλά κι ενδεικτική της πίεσης που εξωτερίκευσε ο ηγέτης της «σελεσάο» στη διοργάνωση, ειδικά μετά την κριτική που του ασκήθηκε, για την εμφάνιση του στο πρώτο ματς με τους Ελβετούς...

«Ηγέτης», είπαμε, ε; Δεν χωρεί αμφιβολίας ότι ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι το νούμερο 1 των «καναρινιών» στο τουρνουά, ωστόσο ο Τίτε έχει την ποδοσφαιρική ευλογία, να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ένα ακόμη μεγάλο αστέρι του. Σε σημείο που, ως τώρα, αποδεικνύεται κομβικότερος του «Νέϊ» κλέβοντας του τη δόξα και «βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά»!

Για τον Φιλίπε Κοουτίνιο ο λόγος, που, μέχρι στιγμής, εκμεταλλευόμενος και το ότι η προσοχή των αντιπάλων της Βραζιλίας εστιάζεται στον Νέϊμαρ, όχι απλά έχει αναδειχθεί σε πρώτο σκόρερ της, έχοντας δύο γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές, αλλά και ΜVP των συγκεκριμένων αναμετρήσεων!Τόσο εκείνης με την Ελβετία, όσο και της χθεσινής.

Όπου σκόραρε στο 91’ κι απέτρεψε την παρθενική «λευκή» ισοπαλία στη διοργάνωση, αλλά και νέο γύρο εσωστρέφειας στην «χώρα του καφέ», παρόμοιο μ’ εκείνον που ταλανίζει την γειτόνισσα Αργεντινή.

Ο Κοουτίνιο, παρότι αγωνίζεται στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, έχοντας την έφεση να προωθείται σε ρόλο δεύτερου (ή «κρυφού») επιθετικού, αλλά και με τα εξαιρετικά, φαλτσαριστά (συνήθως), σουτ του, απειλεί συνεχώς. Μ’ αυτούς, ακριβώς, τους τρόπους, άλλωστε, έχει πετύχει τα 2/3 των Βραζιλιάνικων γκολ στο τουρνουά.

Γεγονός που κάνει τον Τίτε, όταν δεν...κουτρουβαλάει πανηγυρίζοντας τα τέρματα του –όπως συνέβη χθες, μετά από εκείνο επί του Κέϊλορ Νάβας- να τρίβει τα χέρια του. Το ίδιο, όμως, κάνουν κι οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα!

Η βιασύνη της Μπάρτσα κι οι αστοχίες των Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης!

Πολλοί είχαν απορήσει με τους ανθρώπους των Καταλανών που επέμεναν να πάρουν τον 26χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό τον περασμένο Γενάρη και που...ξηλώθηκαν, καθιστώντας, την πλέον ακριβή μεταγραφή στην ιστορία τους (120 εκ . ευρώ το τίμημα) και 3η στα παγκόσμια χρονικά (μετά από Νεϊμάρ και Εμπαπέ), έναν παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ! Όλα αυτά ενώ είχαν το πρωτάθλημα στο...τσεπάκι!

Τότε, από τους «μπλαουγκράανα», είχε διαρρεύσει ότι το έκαναν όχι μόνο για να μπορέσει από το δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19 να προσαρμοστεί στην ομάδα, αλλά και γιατί ήθελαν να προλάβουν αύξηση της τιμής του, λόγω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ! Το παρθενικό της καριέρας του...
Κι όπως αποδεικνύεται, είχαν απόλυτο δίκιο...Δεν είναι μόνο ότι παραδοσιακά οι τιμές των παικτών «τσιμπάνε» μετά από Παγκόσμια Κύπελλα (π.χ. 80 εκ. ευρώ ο Χάμες Ροντρίγκες προ 4ετίας με τις δάφνες του πρώτου σκόρερ), αλλά και τα πεπραγμένα του Κοουτίνιο, ως τώρα, θα είχαν εκτοξεύσει, σε ακόμη πιο δυσθεώρατα ύψη, τις απαιτήσεις της Λίβερπουλ!

Πάντως δεν πίστεψαν όλοι στο ταλέντο του, βραχύσωμου (1.72 μ.), γεννημένου στο Ρίο Ντε Ζανέϊρο, άσου, εξαρχής.

Ακόμη κι οι «μπλαουγκράνα», που τον είχαν μέσα στα...πόδια τους, το 2012, ως αντίπαλο, με την συντοπίτισσα Εσπανιόλ, χρειάστηκαν 5 χρόνια...

Τι να πουν όμως κι οι φίλοι της Ίντερ...

Η οποία τον είχε φέρει από την Βραζιλία, το 2008, σε ηλικία 16 ετών, αλλά τον επέστρεψε στην Βάσκο ντα Γκάμα πριν τον...παρκάρει στην Εσπανιόλ και τον πουλήσει στην Λίβερπουλ τελικά. Πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους, αφού οι ιθύνοντες των «νερατζούρι» δεν συνειδητοποίησαν τι είχαν στα χέρια τους. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για εκείνους της Ρεάλ Μαδρίτης, που, 10 χρόνια πριν, προτίμησαν κάποιον...Αλίπιο, από εκείνον!

Το....ανέκδοτο είχε αποκαλύψει, προ καιρού, ο Μιγκέλ Άνχελ Πορτουγκάλ, τότε τεχνικός διευθυντής των «μερένχες», που διατείνεται ότι είχε συμφωνήσει μαζί του, αλλά ο τότε πρόεδρος, Καλντερόν, προέκρινε τον Αλίπιο.

O τελευταίος, αφού έμεινε στις μικρές ομάδες των «μερένχες», δόθηκε στην Μπενφίκα και μετά από περιήγηση στα ΗΑΕ, την...Ομόνοια και τον Απόλλωνα Σμύρνης (ένα φεγγάρι την σεζόν 2014-15), πλέον αγωνίζεται στα πάτρια με την Φορταλέζα.

Αντίθετα με τον συμπατριώτη του, η καριέρα του Κοουτίνιο ήταν κλιμακωτά ανοδική. Αφού ωρίμασε ποδοσφαιρικά στο «Άνφιλντ», τώρα διανύει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του μέρες, Προς τέρψιν των φίλων της Βραζιλίας ανά τον κόσμο (και της Μπαρτσελόνα βεβαίως – βεβαίως...)