Πέτκοβιτς για Σακίρι: «Η πολιτική έξω από το ποδόσφαιρο»

O προπονητής της Ελβετίας, Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, Βόσνιος με κροατική καταγωγή, που έχει αποκτήσει ελβετική υπηκοότητα, σχολίασε τον σχηματισμό του «αλβανικού αετού» από τον Σακίρι.

Πέτκοβιτς για Σακίρι: «Η πολιτική έξω από το ποδόσφαιρο»

«Είναι σαφές ότι τη στιγμή της επίτευξης γκολ ένας παίκτης αισθάνεται ιδιαίτερα συναισθήματα, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να αφήσουμε την πολιτική έξω από το ποδόσφαιρο».

Με αυτά τα λόγια, ο γεννημένος το Σαράγεβο, προπονητής της εθνικής Ελβετίας Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, ένας Βόσνιος με κροατική καταγωγή, που έχει αποκτήσει ελβετική υπηκοότητα, απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τον σχηματισμό του «αλβανικού αετού» από τον Σακίρι.

Στο παρελθόν ο Πέτκοβιτς έχει επίσης συνεργαστεί με την ΜΚΟ Caritas για τους πρόσφυγες, αλλά τώρα είναι 100% αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, ένα γεγονός και ένα πάθος που ενώνει τους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να δείξουμε σεβασμό».

Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο προπονητής της Σερβίας Μλάντεν Κρστάιτς τόνισε: «Δεν έχω να κάνω σχόλια, είμαι ένας άνθρωπος που αθλητισμού και δεν δίνω προσοχή σε διάφορα πράγματα. Πάντα ήμουν έτσι κι εγώ θα συνεχίσω να είμαι έτσι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ