Σερβία-Ελβετία 1-2: Τους «πάτησαν» στο β' μέρος

Με καταιγισμό ευκαιριών και δύο γκολ από τους -αλβανικής καταγωγής- Τζάκα και Σακίρι στο β' ημίχρονο, η Ελβετία υπέταξε δίκαια τους Σέρβους.

Σερβία-Ελβετία 1-2: Τους «πάτησαν» στο β' μέρος

Δύο διαφορετικά... κεφάλαια γράφτηκαν στην αναμέτρηση της Σερβίας με την Ελβετία για τη 2η αγωνιστική του Ε' ομίλου.

Στο πρώτο 45λεπτο οι Σέρβοι μπήκαν δυναμικά, προηγήθηκαν μόλις στο 5' με την κεφαλιά του Μίτροβιτς κι έδειξαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τους Ελβετούς στον αντίποδα να μη μπορούν να απειλήσουν συχνά και ουσιαστικά την εστία του Στόικοβιτς.

Το β' ημίχρονο, ωστόσο, ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η Ελβετία απέδειξε πως έχει μεγαλύτερο βάθος πάγκου, η ομάδα του πρώην άσου του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, ξέμεινε από δυνάμεις, ενώ και η κίνηση του κόουτς Πέτκοβιτς να βάλει στο ματς τον Γκαβράνοβιτς στο ημίχρονο αποδείχθηκε «ματ».

Ο τελευταίος άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς, στην εξίσωση μπήκαν και οι δύο αλβανικής καταγωγής Τζάκα, Σακίρι (αμφότεροι πανηγύρισαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό στα γκολ που πέτυχαν) και το 1-0 του ημιχρόνου μετατράπηκε δικαιότατα σε 1-2...

Μικρογραφία

Γήπεδο: Στάδιο Καλίνινγκραντ (Καλίνινγκραντ)

ΣΕΡΒΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ 1-2

Διαιτητής: Φέλιξ Μπρικ (Γερμανία)

Σκόρερ: 5' Μίτροβιτς - 52' Τζάκα, 90' Σακίρι

Κίτρινες: Μιλιβόγιεβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μάτιτς, Μίτροβιτς - Σακίρι

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς (81' Ράντονιτς), Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς, Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Κόστιτς (64' Λιάιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μάτιτς.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχστάινερ, Ακάντζι, Σεφέροβιτς (46' Γκαβράνοβιτς), Τζάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Ζούμπερ (90'+4' Ντρμιτς), Τζεμαϊλί (73' Εμπολό), Σαρ, Σακίρι.