Τα σενάρια για την πρόκριση της Αργεντινής

Η Νιγηρία επικράτησε της Ισλανδίας με 2-0 και έβαλε φωτιά στον τέταρτο όμιλο. Διαβάστε με ποια αποτελέσματα περνάει η ''αλμπισελέστε''.

Τα σενάρια για την πρόκριση της Αργεντινής

Η Αργεντινή έχει αποτύχει να πανηγυρίσει την νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου με την νίκη κόντρα στην Νιγηρία να είναι επιτακτική αλλά όχι και αρκετή. Η πίεση και η κριτική στο σύνολο του Σαμπάολι είναι μεγάλη με την πλειοψηφία των παικτών να ρίχνουν την ευθύνη στον προπονητή τους. Η γκέλα κόντρα στους Ισλανδούς σε συνδυασμό με την συντριβή από την Κροατία στενεύουν τα περιθώρια για τον Μέσι και την παρέα του.

Για να προκριθεί όμως η Αργεντινή πρέπει να συμβούν τα εξής σενάρια:

1) Να νικήσει την Νιγηρία και να μην κερδίσει η Ισλανδία τους Κροάτες.

2) Εάν νικήσει η Αργεντινή και η Ισλανδία οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με την πρόκριση να εξαρτάται από την διαφορά τερμάτων. Με βάση τα τωρινά δεδομένα η Ισλανδία περνά στους 16 καθώς έχει (1-3) εν αντιθέσει με την Αργεντινή που έχει (1-4). Αυτό σημαίνει πως η παρέα του Μέσι πρέπει να πετύχει αρκετά γκολ απέναντι στην Νιγηρία για να περάσει τους Ισλανδούς σε αυτή την κατηγορία.

3) Εάν οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν και έχουν ίδια γκολ υπέρ-κατά τότε την πρόκριση θα πάρει η χώρα που έχει τις λιγότερες κάρτες. Μέχρι στιγμής τρεις Αργεντινοί έχουν δεχθεί κίτρινη κάρτα με τους Ισλανδούς να μην έχουν αντικρίσει καμία.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Κροατία 6 (5-0 γκολ)

2. Νιγηρία 3 (2-2 γκολ)

3. Ισλανδία 1 (1-3 γκολ)

4. Αργεντινή 1 (1-4 γκολ)