Νιγηρία-Ισλανδία 2-0: Ο Μούσα της... Αργεντινής!

Οι «Σούπερ Αετοί» έκαναν το... χατίρι του Μέσι και όλων των φίλων της «Αλμπισελέστε», επικρατώντας των Ισλανδών χάρη στα δύο γκολ του απίστευτου Αχμέντ Μούσα.

Νιγηρία-Ισλανδία 2-0: Ο Μούσα της... Αργεντινής!

Παρακολουθώντας το ισορροπημένο -και χωρίς πολλές καλές στιγμές- πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στη Νιγηρία και την Ισλανδία, λίγοι θα περίμεναν την τροπή που πήρε το ματς στην επανάληψη. Εκεί οι «Σούπερ Αετοί» σκόραραν πολύ νωρίς χάρη στο υπέροχο γκολ του Αχμέντ Μούσα, υποχρέωσαν τους Ισλανδούς να ξεφύγουν από το σύνηθες πλάνο τους και να... ξεμυτίσουν από το δικό τους μισό, με αποτέλεσμα οι Αφρικανοί να επιτίθενται κατά κύματα δημιουργώντας τη μία μεγάλη ευκαιρία πίσω από την άλλη!

Σε μία εξ αυτών και πάλι ο δαιμόνιος Μούσα «χόρεψε» την ισλανδική άμυνα, πέρασε και τον γκολκίπερ Χάλντορσον και σκόραρε για δεύτερη φορά σουτάροντας σε άδεια εστία, για να γράψει έτσι το τελικό σκορ. Η Ισλανδία είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 81' χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ένα λεπτό νωρίτερα από τον Εμπουέχι, ωστόσο ο Ρ. Σίγκουρντσον αστόχησε απελπιστικά από τα έντεκα βήματα, για να διατηρηθεί έτσι το 2-0 μέχρι το φινάλε.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Κροατία, η νίκη αυτή βάζει εκ νέου τη Νιγηρία δυναμικά «στο κόλπο» της πρόκρισης, ενώ ευνοεί ιδιαίτερα και την Αργεντινή! Οι «Σούπερ Αετοί» έκαναν το... χατίρι στην παρέα του Λιονέλ Μέσι αλλά και όλων των φίλων της «Αλμπισελέστε» ανά την υφήλιο, κόβοντας τον δρόμο των Ισλανδών και παράλληλα κρατώντας τους Αργεντινούς «ζωντανούς» στο παιχνίδι της πρόκρισης...

Μικρογραφία

Γήπεδο: Βόλγκογκραντ Αρένα (Βόλγκογκραντ)

ΝΙΓΗΡΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2-0

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Νέα Ζηλανδία)

Σκόρερ: 49', 75' Μούσα

Κίτρινες: Ιντόβου

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου (46' Εμπουέχι), Εντιντί, Εκόνγκ, Μπαλογκούν, Μούσα, Ετέμπο (90' Ιβόμπι), Μίκελ, Μόουζες, Ιχεανάτσο (85' Ιγκάλο), Ομερούο.

Ισλανδία (Χάιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουνρντσον (65' Ίγκνασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Γκούναρσον (87' Σκούλασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Μπόντβαρσον (71' Σιγκούρνταρσον), Φινμπόγκασον.