Κι όμως, το δράμα Καμπαγέρο δεν ήταν ο χθεσινός εφιάλτης

Η σπάνια μορφή καρκίνου που χτύπησε την κόρη του, σε ηλικία τριών ετών με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι της και πως άλλαξε τη ζωή, του τερματοφύλακα της Αργεντινής

Κι όμως, το δράμα Καμπαγέρο δεν ήταν ο χθεσινός εφιάλτης

Η ιστορία ενός τερματοφύλακα για... λύπηση που χθες αποδοκιμάστηκε αλλά γι' αυτόν υπήρξαν πιο δύσκολες καταστάσεις. Από τη Μπόκα Τζούνιορς έως την την Τσέλσι, ο Γουίλι Καμπαγέρο δημιούργησε μια καριέρα βασισμένη στη θυσία, τον επαγγελματισμό και το χαμηλό προφίλ. Στα 36 του έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα και βρέθηκε στα γήπεδα της Ρωσίας.

Γι' αυτόν αλλά και τον Τύπο στην Αργεντινή ήταν η αναμενόμενη αναγνώριση. Άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε στον φιλικό αγώνα εναντίον της Ιταλία και έγινε η βασική επιλογή του Χόρχε Σαμπάολι.

Φυσικά, για να φτάσει ως αυτό το σημείο τίποτα δεν ήταν εύκολο για τον μεγαλωμένο στη Σάντα Έλενα, στην επαρχία Έντρε Ρίος. Εκεί, στη γενέτειρά του, έκανε τα τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του ως κεντρικός μέσος, αλλά με την πάροδο του χρόνου άλλαξε θέση και ακολούθησες τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε ένας διάσημος στην περιοχή τερματοφύλακας.

Φαίνεται πως ήταν το πεπρωμένο του καθώς τότε, ένας από τους προπονητές που είχε στην τοπική ομάδα, ο Χόρχε Γκρίφα προσελήφθη στη Μπόκα κι εκεί πήρε μαζί του τον μικρό Γουίλι. Το 2001 ήταν διεθνής με την Εθνική Νέων της Αργεντινής και πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τον επόμενο χρόνο βρέθηκε στην πρώτη ομάδα της Μπόκα και το 2004 είπε ναι στην πρόταση που δέχθηκε από την Ισπανική Έλτσε, στην οποία έμεινε ως το έτος 2006, μια χρονιά κατά την οποία έζησε το οικογενειακό δράμα του.

Ένας οφθαλμικός όγκος -καρκίνος στα μάτια δηλαδή- ανιχνεύτηκε στη μικρή κόρη του, Γκιγιερμίνα, τότε τριών ετών και σήμερα δεκαπέντε, κι αυτό τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Αργεντινή για να βοηθήσει στην ιατρική περίθαλψη της. Έτσι, δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στην Άρσεναλ Σαραντί.

«Είχε καρκίνο και στα δύο μάτια και ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να σώσουμε μόνο ένα», έχει πει ο τερματοφύλακα της Εθνικής Αργεντινής. «Ξέραμε ότι θα έπρεπε να κάνει τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια χημειοθεραπείας για να προσπαθήσει να προστατεύσει και τα δύο μάτια, αλλά τελικά αυτό δεν ήταν δυνατό. Έτσι ο γιατρός έπρεπε να κάνει χειρουργική επέμβαση και τελικά έχασε ένα μάτι».

Ο Καμπαγέρο επέστρεψε στην Έλτσε και αποτέλεσε ηγετική μορφή για μια πενταετία προκαλώντας το ενδιαφέρον της Μάλαγα το 2011 όπου πήγε τελικά και πέρασε τις καλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές του. Η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε στη συνέχεια 8 εκατομμύρια ευρώ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τις αποκρούσεις του στη νίκη επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Από πέρυσι είναι τερματοφύλακας της Τσέλσι και λόγω Σαμπάολι της Εθνικής ομάδας που συνδέθηκε με τον χθεσινό εφιάλτη του.