Πορτογαλία-Μαρόκο 1-0: Ρονάλντο on fire

Η Πορτογαλία με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο λύγισε 1-0 την αντίσταση του μαχητικού Μαρόκου και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ

Πορτογαλία-Μαρόκο 1-0: Ρονάλντο on fire

Mε κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την Ισπανία ο... μουσάτος Ρονάλντο εκμεταλλεύθηκε στο 4΄τη σέντρα του Ζοάο Μουτίνιο και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Με το γκολ αυτό ο Πορτογάλος έφτασε τα 4 στη διοργάνωση και ξεπέρασε τον Φέρεντς Πούσκας για να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ όλων των εποχών με εθνική ομάδα.

Το Μαρόκο δεν παρέδωσε τα όπλα κι έκανε οκτώ τελικές μόνο στο πρώτο μέρος, με καλύτερη στιγμή μία κεφαλιά του Μπενατιά στο 12΄ που μπλόκαρε ο Ρουί Πατρίσιο.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη. Στο 57΄ο Ρουί Πατρίσιο έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Μπελχαντά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπενατιά σούταρε δυνατά αλλά άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Με το Μαρόκο αγωνίστηκε βασικός ο αμυντικός του Ολυμπιακού Μανουέλ Ντα Κόστα ενώ ο Καρσελά μπήκε στο 75΄αντί του Μπελχαντά.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Μόσχα «Λουζνίκι»

Πορτογαλία-Μαρόκο 1-0

Σκόρερ: 4΄ Ρονάλντο

Διαιτητής: Τζο Φλέτσερ (Καναδάς)

Κάρτες: Αντριέν Σίλβα (90΄+) - Μπενατιά (40΄)

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο (89΄ Αντριέν Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (59΄ Ζέλσον Μαρτίνς), Ζοάο Μάριο (70΄ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Γκουέδες

ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Μπενατιά, Ντα Κόστα, Ντιράρ, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί (86΄ Φαϊρ), Ζίγιεκ, Μπελχαντά (75΄ Καρσελά), Νουρεντίν Άμραμπατ, Μπουταϊμπ (69΄ Ελ Καάμπι)