Σουηδία- Κορέα 1-0: Με σκόρερ το... VAR

Mε πέναλτι του αρχηγού της, Γκράνκβιστ στο 65΄ η Σουηδία πήρε αγχωτική νίκη 1-0 κόντρα στη Ν. Κορέα.

Σουηδία- Κορέα 1-0: Με σκόρερ το... VAR

Με τη νίκη αυτή οι Σκανδιναβοί έπιασαν το Μεξικό στην 1η θέση του 6ου ομίλου.

Οι Ασιάτες ξεκίνησαν με ενθουσιασμό αλλά οι Σουηδοί είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μάρκους Μπεργκ που στο 20΄σούταρε εξ επαφής πάνω στον γκολκίπερ. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε άλλες δυο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρει.

Το ματς κρίθηκε από το πέναλτι που καταλογίστηκε στο 65΄. Ο Κλάεσον ανατράπηκε από τον Μιν Γου Κιμ αλλά ο διαιτητής δεν είδε παράβαση. Οι Σουηδοί τον πίεσαν να συμβουλευτεί το VAR και όταν το έκανε έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο αρχηγός Γκράνκβιστ ήταν ψύχραιμος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Κορεάτες θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις αλλά η κεφαλιά του Χι Τσαν Χουάνγκ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Νίζνι Νόβγκοροντ
Σουηδία-Κορέα 1-0
Σκόρερ: 65΄ Γκράνκβιστ (πεν)
Διαιτητής: Τζοέλ Αγκιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)
Κάρτες: Κλάεσον (61΄) - Σιν Γουκ Κιμ (13΄), Χι Τσαν Χουάνγκ (55΄)


Συνθέσεις:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Ολσεν, Αουγκούστινσον, Γκράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιγκ, Λάρσον (81΄ Σβένσον), Εκνταλ (71΄ Χίλιεμαρκ), Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77΄ Τέλιν)

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Τάε Γιονγκ): Χιέον Γου Τζο, Τζου Χο Παρκ (28΄ λ.τρ. Μιν Γου Κιμ), Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χιουν Σου Γιανγκ, Γιονγκ Λι, Τζα Τσέολ Κου (73΄ Σέουνγκ Γου Λι), Σουνγκ Γιουένγκ Κι, Τζάε Σουνγκ Λι, Χέουνγκ Μιν Σον, Σιν Γουκ Κιμ (66΄ Γου Γιανγκ Τζουνγκ), Χι Τσαν Χουάνγκ