Ποδαρικό με το... δεξί θέλουν Γαλλία και Αργεντινή

Συνέχεια στα γήπεδα της Ρωσίας με τέσσερις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Ποδαρικό με το... δεξί θέλουν Γαλλία και Αργεντινή

Τρίτη αγωνιστική ημέρα στα γήπεδα της Ρωσίας και τα βλέμματα όλων στρέφονται στον Λιονέλ Μέσι ο οποίος θέλει να ηγηθεί της Εθνικής ομάδας της χωράς του, ώστε να καταφέρει να την οδηγήσει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση και γιατί όχι ακόμα και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα βάσει της χρονολογικής τους σειράς.

Η Γαλλία το αδιαφιλονίκητο φαβορί

Οι «τρικολόρ» προέρχονται από τον χαμένο τελικό του Euro 2016 κόντρα στην Πορτογαλία μέσα στο... «σπίτι» τους. Αυτή η ήττα, δείχνει να τους έχει... ωριμάσει για τα καλά. Όντας πιο πλήρης από ποτέ, ταξίδεψαν στη Ρωσία ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Με μεγάλα ονόματα να ηγούνται της ομάδας όπως ο αρχηγός της Ούγκο Λορίς αλλά και ο σταρ της Ατλέτικο Αντουάν Γκριεζμάν, θέλουν να επιβεβαιώσουν αυτό τον «τίτλο» του φαβορί που τους έχει δοθεί, αρχής γενομένης από σήμερα με την άπειρη σε τέτοιου είδους ματς Αυστραλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Καζάν Αρένα και η σέντρα θα γίνει στη 13:00 το μεσημέρι.

Όλα τα βλέμματα στον Μέσι

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, όλα τα βλέμματα απόψε θα είναι επικεντρωμένα στον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Στις 16:00 το απόγευμα η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μέσι και η... «παρέα» του, σαφώς έχουν το προβάδισμα για τη νίκη, όμως μένει να το αποδείξουν απέναντι σε μια μαχητική και πολύ συγκροτημένη ομάδα όπως η Ισλανδία.

Γκερέρο vs Έρικσεν

Περού και Δανία διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στις 19:00 προκειμένου να παλέψουν για τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, καθώς η πρώτη μοιάζει θεωρητικά εξασφαλισμένη από τη Γαλλία. Οι Περουβιανοί έχοντας φτάσει σε τελική φάση Μουντιάλ έπειτα από το μακρινό 1982 και με τον Γκερέρο να παίρνει στις πλάτες του την ομάδα θέλουν να κάνουν την έκπληξη. Όσον αφορά τους Δανούς, έχουν να ηττηθούν σε επίσημο ματς από τον Οκτώβριο του 2016. Έχοντας τον Κρίστιαν Έρικσεν σε πολύ καλή κατάσταση θα κάνουν τα πάντα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Η ωριμότητα που πρέπει να επιδείξει η Κροατία

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κροατίας θα αντιμετωπίσει στις 22:00 την αισιόδοξη και γεμάτη όνειρα Νιγηρία. Οι Κροάτες είναι σαφώς πιο έμπειρη και ώριμη ομάδα σε σύγκριση με τους Νιγηριανούς, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στη Ρωσία για να κάνουν την υπέρβαση. Αυτή λοιπόν την ωριμότητα καλείται να επιδείξει σήμερα η Κροατία αν θέλει να κυλήσουν όλα όπως τα έχει υπολογισμένα και να μην... τρέχει στο τέλος.