Μουντιάλ 2018: Ισπανία - Κριστιάνο Ρονάλντο σημειώσατε «Χ» (vid)

Οι Ισπανοί ήταν ανώτεροι αγωνιστικά στο ιβηρικό ντέρμπι με την Πορτογαλία όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τις απαντήσεις...

Μουντιάλ 2018: Ισπανία - Κριστιάνο Ρονάλντο σημειώσατε «Χ» (vid)

Ένα συγκλονιστικό ματς γεμάτο ανατροπές προσέφεραν στο ποδοσφαιρικό κοινό η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3, σε ένα ματς που ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα θυμάται για καιρό, αφού πέτυχε χατ τρικ.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και από το ξεκίνημα του αγώνα θέλησαν να κλείσουν τους ισπανούς στα καρέ τους, κάτι που τελικά εξαργυρώθηκε με το πέναλτι που έκανε ο Ράμος στον Ρονάλντο στο 2ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης.

Ο σούπερ σταρ των Πορτογάλων δεν αστόχησε κι έτσι το 1-0 έγινε νωρίς δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι Ισπανοί θέλησαν να απαντήσουν και στο 9ο λεπτό έφτασαν κοντά στο 1-1, όμως το σουτ του Σίλβα από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. Αυτό τελικά συνέβη στο 23ο λεπτό. Ο Ντιέγκο Κόστα πήρε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού τελικά «χόρεψε» τρεις αμυντικούς, με συρτό δυνατό σουτ την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα των Πορτογάλων.

Από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο μετατράπηκε σε υπόθεση των Ισπανών. Οι «Φούριας Ρόχας» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκαναν αυτοί το παιχνίδι και είχαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα, όμως ο Ρονάλντο «χτύπησε» και πάλι.

Συγκεκριμένα ο CR7 στο 44’ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ντε Χέα έκανε μια πολύ κακή εκτίμηση και εκεί όπου έδειχνε να ελέγχει τη μπάλα, τελικά με εκείνη κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως, ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό από το πρώτο και για αυτό ευθύνεται η εθνική ομάδα της Ισπανίας. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου του β' μέρους, ο Ντιέγκο Κόστα ισοφάρισε, ενώ στο 58ο λεπτό ο Νάτσο με ένα τρομερό σουτ έκανε το 3-2 για τους παίκτες του Ιέρο που φαίνεται να ξέχασαν γρήγορα την περιπέτεια που πέρασαν με τον προπονητή τους που αντικαταστάθηκε μια μέρα πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας στο Μουντιάλ.

Ωστόσο, τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς ο CR 7 «χτύπησε» και πάλι και με το τρίτο προσωπικό του γκολ έσωσε για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Fisht Stadium – Σότσι

Πορτογαλία - Ισπανία 3-3

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: 27' Μπρούνο Φερνάντες - 17' Μπουσκέτς

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (69' Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες (68' Ζοάο Μάριο), Ρονάλντο, Γκουέδες (80' Αντρέ Σίλβα)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίντ Σίλβα (86' Λούκας Βάσκεζ), Ίσκο, Ινιέστα (Αλκάνταρα), Ντιέγκο Κόστα (77' Ασπας)