Ο Χιμένεζ λύτρωσε την Ουρουγουάη!

Ο κεντρικός μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης "ξεκλείδωσε" την άμυνα της Αιγύπτου με κεφαλιά στο 89' χαρίζοντας το τρίποντο στη "Σελέστε" με 1-0.

Ο Χιμένεζ λύτρωσε την Ουρουγουάη!

Χρειάστηκε να περάσουν 89' λεπτά προκειμένου η παρέα των Λουίς Σουάρεζ και Έντσον Καβάνι να νικήσει τον Αιγύπτιο γκολκίπερ Ελσεναουί και τα... δοκάρια, ωστόσο τα κατάφεραν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χοσέ Χιμένεζ, επικρατώντας 1-0 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον Α' όμιλο.

Στο 89' λοιπόν ο κεντρικός μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης με εντυπωσιακό άλμα ύστερα από "γέμισμα" του Βαρέλα με φάουλ από δεξιά (σαν κοντινό κόρνερ) νίκησε τρεις Αιγύπτιους στον αέρα και με κεφαλιά παραβίασε την εστία του -ανίκητου μέχρι εκείνο το σημείο- Ελσεναουί, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια στους συμπαίκτες και ολόκληρο τον... πάγκο της "Σελέστε" που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να το γιορτάσει μαζί του!

Η Αίγυπτος παρατάχθηκε χωρίς τον σταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά με τον άσο του ΠΑΟΚ, Αμρ Ουάρντα, στη σύνθεσή της, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Το ίδιο ίσχυσε και για τους Ουρουγουανούς, με τα "βαριά όπλα" Σουάρες και Καβάνι να μη μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο τελευταίος λίγο έλειψε να το πετύχει στο 88', όταν το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε, προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Ελσεναουί, ενώ στην επαναφορά τέσσερις (!) αμαρκάριστοι Ουρουγουανοί απέτυχαν να σκοράρουν από το ύψος της μικρής περιοχής! Η λύτρωση, ωστόσο, ήρθε ένα λεπτό αργότερα, με τον Χιμένεζ να σκοράρει με κεφαλιά και να σκορπίζει χαρά και... ανακούφιση στις τάξεις της "Σελέστε"...

Μικρογραφία

Γήπεδο: Εκατερίνμπουργκ Αρένα (Εκατερίνμπουργκ)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 0-1

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κάρτες: Χεγκάζι

Συνθέσεις:

Αίγυπτος (Έκτορ Κούπερ): Ελσεναουί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ (50' Μορσί), Μαρουάν (63' Καχράμπα), Αμπντελσαφί, Ελνενί, Αμπτάλα, Τρεζεγκέ, Ουάρντα (82' Ραμαντάν).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Χιμένεζ, Γκοντίν, Βαρέλα, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Νάντεζ (58' Σάντσεζ), Αρασκαέτα (59' Ροντρίγκεζ), Βετσίνο (87' Τορέιρα), Σουάρες, Καβάνι.

Δείτε εδώ το "χρυσό" γκολ του Χιμένεζ: