Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Νότια Κορέα: Για 11η φορά στα τελικά (vid)

Η Νότια Κορέα είναι το αουτσάιντερ του 6ου ομίλου στο Μουντιάλ, καθώς υστερεί σημαντικά από τη Γερμανία, το Μεξικό και τη Σουηδία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Νότια Κορέα: Για 11η φορά στα τελικά (vid)

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η Νότια Κορέα είναι μία από τις ομάδες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού έχει συμμετάσχει στις τελευταίες οκτώ διοργανώσεις του θεσμού (+1 συμμετοχή το μακρινό 1954). Μάλιστα στο Μουντιάλ που διεξήχθη στα «πάτρια εδάφη» της το 2002, κατέκτησε την τέταρτη θέση που είναι η υψηλότερη της στα χρονικά. Στους ομίλους των προκριματικών αγώνων, η Κορέα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί το Ιράν που παρουσίασε σαφώς καλύτερη «εικόνα» εντός αγωνιστικού χώρου και προκρίθηκε ως δεύτερη.

Όμιλος

6ος όμιλος

*Γερμανία

*Μεξικό

*Σουηδία

*Νότιος Κορέα

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

* ΙΡΑΝ 22

* ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ 15

* ΣΥΡΙΑ 13

* ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10

* ΚΙΝΑ 12

* ΚΑΤΑΡ 7

FIFA WORLD RANKING

61

Η Νότιος Κορέα βρίσκεται στην 61η θέση της Παγκόσμιας Kατάταξης της FIFA.

Παρουσίες σε τελικά

10

1954 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ελβετία)

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1990 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Ιταλία)

1994 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στις ΗΠΑ)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Σιν Ταε Γιονγκ: Ο 49χρονος προπονητής έχει αναλάβει τις τύχες της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας από το 2017 (διαδέχθηκε τον Γερμανό Ούλι Στίλικε). Αυτό είναι το τρίτο πέρασμα του από τον πάγκο των Ασιατών, μόνο που τις δύο προηγούμενες φορές εργάστηκε ως βοηθός.

«Αστέρι»

Σον Χέουνγκ Μιν: Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός της Τότεναμ είναι το «βαρύ χαρτί» της Κορέας. Προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην Premier League με την φανέλα των «πετεινών» και η παρουσία του στο Μουντιάλ αναμένεται να είναι «λαμπερή». Με την εθνική ομάδα έχει πραγματοποιήσει 63 εμφανίσεις και έχει σκοράρει είκοσι φορές.

Προεπιλογή

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Κιμ Σέουνγκ Γκιου (Βίσελ Κόμπε/Ιαπωνία), Κιμ Γιν Γέον (Σερέζο Οσάκα/Ιαπωνία), Τσο Χιουν Βου (Νταεγκού)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κιμ Γιουνγκ Γκουον (Γκουανγκζού Εβεργκράντε/Κίνα), Γιανγκ Χιουν Σου (Τόκιο/Ιαπωνία), Γιουνγκ Σέουνγκ Χιουν (Σαγκαν Τοσου/Ιαπωνία), Γιουν Γιονγκ Σουν (Σεονγκάμ), Κβον Κιουνγκ Βον (Τιανγίν Κουανγιάν/Κίνα), Ο Μπαν Σουκ (Γιέγιου Γιουνάϊτεντ), Κιμ Γιν Σου (Γεονμπούκ), Κιμ Μιν Βου (Σανγκγιού Σανγκμου), Παρκ Γιου Χο (Ουλσάν), Χονγκ Τσουλ (Σανγκγιού Σανγκμου), Γο Γιο Χαν (Σεούλ), Λι Γιονγκ (Γεονμπουκ)

ΜΕΣΟΙ: Κι Σουνγκ Γιουένγκ (Σουόνσι/Αγγλία), Γιουνγκ Βου Γιουνγκ (Βίσελ Κόμπε/Ιαπωνία), Κβον Τσανγκ Χουν (Ντιζόν/Γαλλία), Γιου Σε Γιονγκ (Ασαν Μουγκουνγκβα), Κου Για Τσέολ (Αουγκσμπουργκ/Γερμανία), Λι Γιάε Σουνγκ (Γεονμπουκ), Λι Σεουνγκ Βου (Βερόνα/Ιταλία), Μουν Σέον Μιν (Ινστεόν Γιουνάϊτεντ), Λι Τσουνγκ Γιονγκ (Κρίσταλ Πάλας/Αγγλία).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κιμ Σιν Βουκ (Γεονμπουκ), Σον Χέουνγκ Μιν (Τότεναμ/Αγγλία), Χβαγκ Χι Τσαν (Σάλτσμπουργκ/Αυστρία), Λι Κέουν Χο (Γκανγκβον)

Official site

http://www.kfa.or.kr/

Twitter

https://twitter.com/thekfa?lang=en