Μια 11αδα άσων που θα δει το Μουντιάλ από την τηλεόραση

Μία 11άδα συμπληρώνουν οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που αποκλείστηκαν από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Μια 11αδα άσων που θα δει το Μουντιάλ από την τηλεόραση

Μία συμμετοχή σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό το όνειρο όμως, για κάποιους παίκτες μετατράπηκε σε εφιάλτη αυτό το μήνα, βλέποντας το όνομά τους να απουσιάζει από τη λίστα του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος, ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ακολουθεί μία 11αδα από πρωτοκλασάτα ονόματα διεθνών που δεν επιλέχθηκαν από τους προπονητές τους για τη μεγάλη γιορτή που ξεκινά σε δυο εβδομάδες…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Σέρχιο Ρομέρο (Αργεντινή)
Ο βασικός πορτιέρο της Αργεντινής, αν και συμπεριλήφθηκε αρχικά στην 23άδα για το Μουντιάλ, τελικά πριν από λίγες ημέρες «κόπηκε» και στη θέση του κλήθηκε ο Ναουέλ Γκουσμάν της Τίγκρες. Επίσημη αιτία κατά την Ομοσπονδία ήταν ο τραυματισμός του στο γόνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης που θα τον κρατήσει εκτός για 5-6 εβδομάδες. Το τελευταίο βέβαια, το διέψευσε η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, Ελιάνα Γκουέρσιο, τονίζοντας πως το πρόβλημα του παίκτη δεν ήταν τόσο σοβαρό για να του στερήσει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον θέλουν εκτός κι έκαναν λόγο για κάταγμα για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους. Κουράστηκα τα ψέματα! Δεν ξέρω αν αυτοί που μίλησαν είναι ανενημέρωτοι, δειλοί ή έχουν προσωπικό όφελος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πάντως, τη θέση στη συγκεκριμένη λίστα, θα μπορούσε να πάρει και ο Βραζιλιάνος Νέτο, που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Βαλένθια (33 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα) και βοήθησε τις «νυχτερίδες» να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εκ του αποτελέσματος, η παρουσία του κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει μία θέση στην αποστολή της «σελεσάο».

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Εμερίκ Λαπόρτ (Γαλλία)
Πρόκειται για έναν παίκτη με εξαιρετική παρουσία στα μετόπισθεν της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί σειρά ετών. Έναν ποδοσφαιριστή που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο ουκ ολίγων ευρωπαϊκών ομάδων και που τελικά τον πήρε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα τον περασμένο Γενάρη δαπανώντας 57 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, ήτοι περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ! Παρά το πλούσιο ταλέντο του και τις αμυντικές του ικανότητες δεν επιλέχθηκε στην εθνική Γαλλίας.

Μάρκος Αλόνσο (Ισπανία)
Πραγματοποίησε 46 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου με τα χρώματα της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 8 γκολ. Παράλληλα, ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του στην Αγγλία στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Κι όμως, ο Μάρκος Αλόνσο δεν ήταν στις επιλογές του προπονητή του στην εθνική Ισπανίας, Λοπετέγκι, για μια θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας των «φούριας ρόχας».

Νταβίντ Λουίς (Βραζιλία)
Η απουσία του από την αποστολή της Βραζιλίας προκάλεσε έκπληξη. Πέρσι ο Νταβίντ Λουίς ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του στην Αγγλία στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά φέτος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ενώ παράλληλα οι… κακές γλώσσες στο Νησί υποστηρίζουν ότι είχε και «θέματα» με τον προπονητή του στους «μπλε», Αντόνιο Κόντε. Ο ίδιος ήταν αρχηγός της «σελεσάο» στο διασυρμό με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η εξιλέωση που τυχόν περίμενε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, δεν θα έρθει!

ΜΕΣΟΙ

Μάριο Γκέτσε (Γερμανία)
Το δικό του γκολ το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας χάρισε στη Γερμανία το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Μάριο Γκέτσε, αφού το πρόβλημα με το μεταβολισμό του έβαλε ένα πρόωρο τέλος στις ελπίδες του για συμμετοχή στο Μουντιάλ της Ρωσίας - πέρα από την απουσία του σε πολλές αναμετρήσεις της Ντόρτμουντ.

Ράτζα Ναϊνγκολάν (Βέλγιο)
Παιδί… μάλαμα δεν τον λες τον Ναϊνγκολάν, αλλά και ο ίδιος δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Είναι αυτός που είναι, με τον χαρακτήρα που έχει, αλλά παράλληλα είναι κι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που με τις ενέργειές του στη μεσαία γραμμή μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Στην εθνική Βελγίου, βέβαια, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον άφησε εκτός για λόγους «τακτικής». «Ας με κρίνουν για τις εμφανίσεις μου στο γήπεδο, όχι για όσα κάνω εκτός αυτού. Να μιλήσουμε τότε διαφορετικά και για τον Μαραντόνα; Εσείς νομίζετε ότι όλοι οι παίκτες είναι καλά παιδιά; Δεν ντρέπομαι. Το να πάω σε ένα Μουντιάλ ήταν παιδικό μου όνειρο και τώρα αυτό χάθηκε. Τώρα θα είμαι στο βιβλίο Γκίνες. Ένας παίκτης ενός τέτοιου επιπέδου που δεν πάει σε δύο διαδοχικά Μουντιάλ. Μου είναι τόσο ακατανόητο, που γελάω», είπε πρόσφατα ο Ναϊνγκολάν, πριν ανακοινώσει και την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του από την εθνική ομάδα. Όσο για τους Βέλγους οπαδούς; Θα «σιγήσουν» για δέκα λεπτά στο φιλικό στις 2 Ιουνίου κόντρα στην Πορτογαλία, ως αντίδραση για τον αποκλεισμό του παίκτη!

Έρικ Λαμέλα (Αργεντινή)
Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις. Επέστρεψε στη δράση στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη και έκτοτε πραγματοποίησε 29 εμφανίσεις και πέτυχε 4 γκολ με την Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις. Εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν αρκετό για να κληθεί στην εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Κίνγκσλεϊ Κομάν (Γαλλία)
Έπειτα από την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2015 βρήκε τον καλό του «εαυτό» στη Μπάγερν Μονάχου, εκεί όπου πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτό που κέρδισε στην εθνική ομάδα της Γαλλίας ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι μία θέση στους αναπληρωματικούς αν τυχόν τραυματιστεί κάποιος παίκτης από τους 23 «εκλεκτούς» του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Με δεδομένο πάντως ότι είναι μόλις 21χρόνων, αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον στους «τρικολόρ».

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μάουρο Ικάρντι (Αργεντινή)
Ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Καμπιονάτο με 29 γκολ και βοήθησε την Ίντερ να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση στη Σέριε Α και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Αν και το όνομα του Ικάρντι συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Αργεντινής για το Μουντιάλ, τελικά «κόπηκε» όταν βγήκε η τελική 23άδα. Οι τέσσερις που επιλέχθηκαν για την επίθεση είναι οι Μέσι, Αγκουέρο, Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα και ο φορμαρισμένος φορ των «νερατζούρι» έμεινε εκτός.

Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία)
Η απουσία του από την αποστολή της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας δεν προκάλεσε έκπληξη. Τι κι αν εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης της Ρεάλ Μαδρίτης, εν τούτοις για ακόμα μία φορά έμεινε εκτός από τους «τρικολόρ». Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν αγωνίστηκε ούτε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργάνωσε η χώρα του πριν από δύο χρόνια (2016), ως αποτέλεσμα των ερευνών για εμπλοκή του στο «ροζ» σκάνδαλο εκβιασμού του συμπαίκτη του στην εθνική, Ματιέ Βαλμπουενά.

Άλβαρο Μοράτα (Ισπανία)
Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Άλβαρο Μοράτα αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της λίστας της εθνικής Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα προκριματικά με τους φούριας ρόχας», εν τούτοις δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στην πρώτη του σεζόν στην Τσέλσι.