Μουντιάλ 2018 - Κροατία: Ταλέντο, εμπειρία και Μόντριτς (vid)

H ομάδα που απέκλεισε από τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου την εθνική Ελλάδος, έχει όλα τα "φόντα" ώστε να είναι η έκπληξη του φετινού Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2018 - Κροατία: Ταλέντο, εμπειρία και Μόντριτς (vid)

Κροατία

Με ένα ρόστερ πλούσιο σε ταλέντο και ποδοσφαιριστές-προσωπικότητες που αγωνίζονται σε κορυφαίες ομάδες και πρωταθλήματα, η Κροατία πάει στη Ρωσία με στόχο να πάρει μία πολύ καλή θέση στη φετινή διοργάνωση. Εκεί θα αντιμετωπίσει τους Ισλανδούς, τους οποίους και βρήκε "μπροστά" της και στους προκριματικούς αγώνες, όπου τερμάτισε δεύτερη. Το εισιτήριο για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο "τσεκαρίστηκε" σε διπλές αναμετρήσεις με την εθνική Ελλάδος, η οποία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ.

Όμιλος

4ος όμιλος:
*Αργεντινή
*Κροατία
*Ισλανδία
*Νιγηρία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Ισλανδία 22
2.Κροατία 20
3.Ουκρανία 17
4.Τουρκία 15
5.Φιλανδία 9
6.Κόσοβο 1

Αγώνες μπαράζ

Κροατία-Ελλάδα 4-1

Ελλάδα-Κροατία 0-0

FIFA WORLD RANKING

18

Η Κροατία βρίσκεται στην 18η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Παρουσίες σε τελικά

4

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Ζλάτκο Ντάλιτς: Ο 51χρονος προπονητής δεν έχει να επιδειξεί κανένα "βαρύγδουπο" βιογραφικό. Άλλωστε δεν είχε κάτσει ποτέ άλλοτε σε πάγκο εθνικής ομάδας πριν προσληφθεί στην Κροατία το 2017. Για τρία χρόνια (2014-2017) ήταν ο τεχνικός της Αλ Αΐν στο Αμπού Ντάμπι, ενώ πιο πριν εργαζόταν στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Χιλάλ.

«Αστέρι»

Λούκα Μόντριτς: O μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο ηγέτης της εθνικής Κροατίας τα τελευταία χρόνια. Όλο το παιχνίδι της ομάδας περνάει από τα πόδια του. Προέρχεται από την κατάκτηση του τροπαίου του Champions League με τους "μερέγχες" στο Κίεβο. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, έχει πετύχει 9 τέρματα σε 166 εμφανίσεις.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Σούμπασιτς (Μονακό), Κάλινιτς (Γάνδη), Λιβάκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Αμυντικοί: Βίντα (Ντιναμό Κιέβου), Στρίνιτς (Σαμπντόρια), Λόβρεν (Λίβερπουλ), Βρσάλικο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πίβαριτς (Ντιναμό Κιέβου), Μίτροβιτς (Μπεσίκτας), Λέοβατς (ΠΑΟΚ), Νίζιτς (Χάιντουκ).

Μέσοι: Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Μπαντέλι (Φιορεντίνα), Ρογκ (Νάπολι), Πάσαλιτς (Σπαρτάκ Μόσχας), Μπράνταριτς (Ριέκα), Βλάσιτς (Έβερτον).

Επιθετικοί: Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), Πέρισιτς (Ίντερ), Κάλινιτς (Μίλαν), Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Ρέμπιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Official site

http://hns-cff.hr/

Twitter

https://twitter.com/hns_cff?lang=el