Μουντιάλ 2018 - Δανία: Ο Ερικσεν οδηγεί τους "βικινγκ" (vid)

Με τους Σμάιχελ και Έρικσεν μπροστάρηδες, οι Δανοί αισιοδοξούν να προκριθούν στη φάση των "16" .

Μουντιάλ 2018 - Δανία: Ο Ερικσεν οδηγεί τους "βικινγκ" (vid)

ΔΑΝΙΑ

Με ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, που απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, η εθνική Δανίας δεν έχει κάτι να ζηλέψει από το Περού ή την Αυστραλία, και θα τα «δώσει όλα» για να περάσει στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Στη Ρωσία βρίσκεται μέσω …Ιρλανδίας, καθώς χρειάστηκε να δώσει αγώνες μπαράζ για να προκριθεί στην τελική φάση. Στον όμιλο της, τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Όμιλος

3ος όμιλος:

*Γαλλία

*Περού

*Δανία

*Αυστραλία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Πολωνία 25

2.Δανία 20

3.Μαυροβούνιο 16

4.Ρουμανία 13

5.Αρμενία 7

6.Καζακστάν 3

Αγώνες Μπαράζ

1.Δανία-Ιρλανδία 0-0

1.Ιρλανδία-Δανία 1-5

FIFA WORLD RANKING

12

Η Δανία βρίσκεται στην 12η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, που είναι σαφώς ανώτερη από την 46η που κατείχε το 2016.

Παρουσίες σε τελικά

4

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Άγκε Χαρέιντε: Ο Νορβηγός προπονητής ανέλαβε την Δανία το 2016. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάθεται σε πάγκο εθνικής ομάδας καθώς παλαιότερα υπηρέτησε για μία πενταετία την εθνική Νορβηγίας (2003-2008). Στο βιογραφικό του έχει να επιδείξει και «περάσματα» από πολύ σημαντικούς συλλόγους της Σκανδιναβίας, όπως την Ρόζενμποργκ, την Μάλμε και την Μπρόντμπι.

«Αστέρι»

Κρίστιαν Έρικσεν: Ο μεσοεπιθετικός της Τότεναμ, τις τελευταίες πέντε σεζόν (από το 2013) πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τα "σπιρούνια" στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ήταν αυτός που την πήρε από το χεράκι και την πέρασε στην άλλη όχθη των μπαράζ. Τώρα είναι έτοιμος να ηγηθεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Με την Δανία έχει πετύχει 21 γκολ σε 77 εμφανίσεις.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), Γιόνας Λεσλ (Χάντερσφιλντ), Φρέντερικ Ρόνοβ (Μπρόντμπι), Γέσπερ Χάνσεν (Μίντιλαντ).

Αμυντικοί: Σίμον Κιάερ (Σεβίλη), Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι), Ματίας Γιόργκενσεν (Χάντερσφιλντ), Γιανίκ Βέστεργκααρντ (Γκλάντμπαχ), Αντρέας Μπιέλαντ (Μπρέντφορντ), Χένρκ Ντάλσγκααρντ (Μπρέντφορντ), Πίτερ Άνκερσεν (ΦΚ Κοπεγχάγης), Γενς Στρίγκερ (Ουντινέζε), Ρίζα Ντουρμίσι (Μπέτις), Γιόνας Κνούντσεν (Ίπσουιτς), Νικολάι Μποϊλέσεν (ΦΚ Κοπεγχάγης).

Μέσοι: Βίλιαμ Κβιστ (ΦΚ Κοπεγχάγης), Τόμας Ντιλέινι (Βέρντερ Βρέμης), Λούκας Λεράγκερ (Μπορντό), Λάσε Σένε (Άγιαξ), Μάικ Γένσεν (Ρόζενμποργκ), Κρίστιαν Έρικσεν (Τοτεναμ), Ντάνιελ Βας (Θέλτα), Πιέρ Χόιμπιεργκ (Σαουθάμπτον), Ματίας Γένσεν (Νόρντζελαντ), Μίκαελ Κρον-Ντέλι (Λα Κορούνια), Ρόμπερτ Σκοβ (ΦΚ Κοπεγχάγης).

Επιθετικοί: Πιόνε Σίστο (Θέλτα), Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ (Μπορντό), Αντρέας Κορνέλιους (Αταλάντα), Βίκτορ Φίσερ (ΦΚ Κοπεγχάγης), Γιουσούφ Πόουλσεν (Λειψία), Νικολάι Γιόργκενσεν (Φέγενορντ), Νίκλας Μπέντνερ (Ρόζενμποργκ), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άγιαξ), Κένεθ Ζοχόρ (Κάρντιφ).

Official site

https://www.dbu.dk/#OWVcpDPtcolUlAcG.97

Twitter

https://twitter.com/dbufodbold?lang=en