Με ορμή στο πρώτο ημίχρονο και με τον ΠΑΟΚ

«Κλειδί» τα πρώτα ημίχρονα στη μετα-καραντίνα εποχή για τον Ολυμπιακό και η τακτική του Μαρτίνς στο αποψινό ματς (24/6, 21.30).

Με ορμή στο πρώτο ημίχρονο και με τον ΠΑΟΚ

Ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει το εξής στα τρία ματς των πλέι οφ με ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκό. «Επένδυσε» στα πρώτα ημίχρονα. Πόνταρε στο να «χτυπήσει» τους αντιπάλους του στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Να βγει με... ορμή από τα αποδυτήρια και να κοιτάξει να «καθαρίσει», εφόσον είναι εφικτό φυσικά, τα ματς από το πρώτο 45λεπτο, έτσι ώστε στο δεύτερο μέρος να κάνει κατά κάποιο τρόπο μία συντήρηση δυνάμεων.

Ο Μαρτίνς θεωρούσε ότι αυτό θα είναι το μυστικό για να επιστρέψει ιδανικά στη μετά-καραντίνα εποχή, καθώς κακά τα ψέματα, μετά από τρίμηνη αποχή δεν μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό και τα τρεξίματα που θα επιθυμούσε π.χ. έως το 70-75’. Στόχος του Μαρτίνς ήταν από παιχνίδι σε παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» να κερδίζουν περισσότερα λεπτά καλού αγωνιστικού ρυθμού για τα επίπεδα της εποχής.

Με τον ΠΑΟΚ τα πήγε περίφημα για περίπου 35 λεπτά, παίζοντας σαν την γάτα με το ποντίκι τον «Δικέφαλο» μέσα στην Τούμπα. Με τον Άρη, αν εξαιρεθεί το πρώτο 20λεπτο που οι «κίτρινοι» δεν κλείστηκαν στο καβούκι τους και «χτύπησαν» τον Ολυμπιακό με αντεπιθέσεις, οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν το παιχνίδι από το 25’ έως το 45’ με συνοπτικές διαδικασίες.

Με τον Παναθηναϊκό βγήκε φουριόζος από τα αποδυτήρια και «τέλειωσε» το ντέρμπι στο 21’ με το δεύτερο γκολ του Ελ Αραμπί. Κοινός παρονομαστής και των τριών παιχνιδιών λοιπόν ήταν τα εκρηκτικά πρώτα ημίχρονα και εν συνεχεία η πολύ καλή διαχείριση δυνάμεων που έκανε στα δεύτερα 45λεπτά.

Δίχως να κινδυνεύσει σοβαρά, ο Ολυμπιακός έφτασε σε άνετες νίκες. Με το ίδιο σκεπτικό θα παρατάξει ο Μαρτίνς την ομάδα του και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ! Δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική του, πόσω μάλλον τώρα που χρειάζεται οπωσδήποτε ένα γρήγορο γκολ για να πάρει «κεφάλι» στην υπόθεση «πρόκριση» και να μεταφέρει το άγχος στην πλευρά των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ υπερτερεί στο ότι είχε μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης και ο Ολυμπιακός στο ότι είναι μία ομάδα που έχει ρολάρει, έχει βρει ρυθμό και δείχνει ανεπηρέαστη από την αποχή.

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης...