Σα δεν ντρέπεστε...

Ο Αντώνης Φουντής γράφει για το κατάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου που αντικατοπτρίζεται στην ανικανότητα ομαλής διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου.

Σα δεν ντρέπεστε...

Ό,τι έσπειραν όλη τη σεζόν οι εξυγιαντές, η πολιτεία, η ΚΕΔ, η ΦΙΦΑ, η ΟΥΕΦΑ, οι πρόεδροι, αυτό παίρνουν με τον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Αλητείας! Πέρσι ήταν που ισοπεδώθηκε ο Βόλος. Φέτος η Αθήνα. Τα πάντα στο έλεος των χουλιγκάνων, των στρατών των αφεντικών, της ανυπαρξίας του κράτους, της ανικανότητας της Αστυνομίας…

Σε άλλες χώρες, προηγμένες ποδοσφαιρικά και πολιτισμένες, οι τελικοί του Κυπέλλου αποτελούν γιορτή με όλη τη σημασία της λέξης για το ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους, για την πόλη που τους φιλοξενεί. Στην Ελλάδα του παραποδοσφαίρου που μετά από τόσα χρόνια, πρωταγωνιστούν ακόμα (ούτε στο μαύρο παρασκήνιο δεν μπορούν να βρουν νέα πρόσωπα και στηρίζονται στα καμμένα), ο Μπέος, ο Κομπότης, ο Θωμάς Μητρόπουλος, στην Ελλάδα των βλαχοπροέδρων της ΕΠΟ, του προέδρου-γλάστρα Β. Γραμμένου, των νέων αφεντικών της μπάλας, Μελισσανίδη και Σαββίδη, γιορτή σημαίνει η… άλωση της ΕΠΟ! Τα έδωσαν όλα οι εξυγιαντές και τα εξαπτέρυγα της κάθαρσης και απολαύσαμε φέτος το χειρότερο πρωτάθλημα των τριάντα τελευταίων χρόνων. Ακόμη και ο τίτλος κρίθηκε από την διαιτησία και τις δικαστικές αποφάσεις.

Μετά από μια τέτοια περίοδο, οι… εξυγιαντές μπορούν πλέον να απολαύσουν τους καρπούς της εξαιρετικής… υποβάθμισης του ελληνικού ποδόσφαιρου. Πέρσι έδωσαν το πρώτο μεγάλο δείγμα γραφής ισοπεδώνοντας τον Βόλο. Φέτος είναι σειρά της Αθήνας να λεηλατηθεί από τις ορέξεις των χουλιγκάνων. Μαχαιρώματα, ξύλο, φωτιές, καταστροφές. Φυσικό επακόλουθο όλων όσων έχουν συμβεί από τον Μάρτιο μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο της χώρας. Εσείς τι περιμένατε δηλαδή; Κάτι διαφορετικό; Όχι βέβαια. Και φυσικά, όπως και πέρσι στον Βόλο που οι «νικητές» πανηγύριζαν σαν τρελοί το ματωμένο τρόπαιο και μοίραζαν συγχαρητήρια στους «ένδοξους αλήτες» τους, έτσι και φέτος, ετοιμαζόμαστε για μια από τα ίδια.

Oποιος και να πάρει το τρόπαιο, όλοι θα πανηγυρίζουν αντί να κρυφτούν μετά από όσα έγιναν! Με αυτή την αηδιαστικό σκηνικό θα πανηγυρίζουν. Και θα μιλούν για μαγκιά, πάθος, ψυχή και δόξα. Μέχρι ξένους διαιτητές έφεραν οι ανίκανοι και την ίδια ώρα μιλούν για απαράδεκτα πράγματα και για ντροπή. Ποιοι; Οι ίδιοι που οδήγησαν τα πράγματα εδώ. Στον βόθρο! Θα πανηγυρίζουν μαζί και οι χούλιγκαν δημοσιογράφοι (το χειρότερο είδος) και θα μα γράφουν για έπος, για ομαδάρα και παράλληλα θα σκίζονται στα social media με δηλώσεις φανατισμού και λυσσαλέου μίσους. Όλα καλά! Μια ακόμη επική χαβούζα, θα ζήσει στιγμές δόξας, θα αποθεωθεί.

Άλλωστε μέσα στην τελευταία εβδομάδα που όλοι σφάζονται για όλα, ο μοναδικός που βγήκε να πει δύο λόγια για ειρήνη ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο δε Ράσβαν Λουτσέσκου το μόνο που έκανε, ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου ήταν να ρίχνει λάδι στη φωτιά μιλώντας πάλι για κλοπή και άλλα τέτοια γραφικά. Και μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό τρόμου, βλακείας, φόβου, χουλιγκανισμού, και ηλιθιότητας, το βράδυ κάποιοι θα έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν κι από πάνω. Σα δεν ντρέπεστε. ΟΛΟΙ! Που έχει ακουστεί να πανηγυρίζουν οι ηττημένοι. Γιατί και σε αυτή τη σεζόν μόνο ηττημένοι υπάρχουν...