Τελικός με το … σεις και με το σας

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον τελικό των άλλοτε πρωτεργατών της … εξυγίανσης και νυν από δυο χωριά χωριάτες!

Τελικός με το … σεις και με το σας

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, λες και έρχεται επίσκεψη ο Τραμπ, επί ποδός. Αστυνομικοί έλεγχοι παντού. Δημοσιογράφοι … σε χωριστές (!) θέσεις, για τον κίνδυνο μην αρχίσουν να πλακώνονται. Οι προπονητές των δυο ομάδων, ο ένας στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση. Κοινή συνέντευξη; Last Year.

Ο Βιερίνια, λέει, παρήγγειλε στον Σιμόες να μην τολμούσε (!) να δώσει το παρών στην φωτογράφηση των αρχηγών, γιατί ο παίκτης της ΑΕΚ τον είχε κοροϊδέψει στην απονομή του πρωταθλήματος φωνάζοντας «τιναφτορε».

Οι άλλοτε «εργάτες» της εξυγίανσης, Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον κι ας έκανε (ο δεύτερος) για τα μάτια του κόσμου την πρόταση να δοθεί … αναστολή στον πρώτο και να μπορέσει να παρακολουθήσει τον τελικό. Όταν εκκρεμούσε η απόφαση για την έφεση του ΠΑΟΚ, είχε κάνει την περίφημη δήλωση για τους Μάο-Μάο.

Η στιβαρή ΕΠΟ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, η ομοσπονδία με τη νέα διοίκησή της που εξελέγη για να «σώσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, μη μπορώντας να … κουλαντρίσει τους δυο πρωτεργάτες της εκλογής της, αποφάσισε να φέρει ξένο διαιτητή.

Πάει η υπεράσπιση των Ελλήνων διαιτητών, πάει η υπονόμευση του ελληνικού ποδοσφαίρου και όσα άλλα εθνικοπατριωτικά είχε απαντήσει η Ομοσπονδία στο … προηγούμενο αίτημα για ξένους ρέφερι. Έτσι είναι αυτά: Άλλο είναι να ζητάει ξένους διαιτητές ο Σάββας Θεοδωρίδης κι άλλο να τους ορίζει ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα.

Μέχρι να διεξαχθεί ο τελικός, όλοι οι Έλληνες διαιτητές ήταν ικανοί. Τώρα, που είμαστε εν όψει της σέντρας, όλοι είναι ξαφνικά ανίκανοι.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση τρέμει μη γίνουν επεισόδια γιατί θα έρθει το … Grexit μια ώρα αρχύτερα. Γι αυτό εδώ και ένα μήνα τα στελέχη της ΓΓΑ δηλώνουν «είμαστε σε κόκκινο συναγερμό».

Κάποτε, δηλαδή … πέρσι και πρόπερσι, το Grexit δεν ανησυχούσε κανέναν. Αντιθέτως για πολλούς ήταν και η λύση στο πρόβλημα. Τότε, βέβαια, η ΕΠΟ δεν ήταν του Γραμμένου και οι τώρα εχθροί πάλευαν για την εξυγίανση. Αφήστε που για να γίνει ένας τελικός, ο Υπουργός μπορούσε να αναβάλλει τη σέντρα για ένα μήνα, μέχρι να οριστούν οι … βοηθοί διαιτητή που «έπρεπε»!

Και κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί η χρονιά. Με αποθέωση του φερ-πλέι, με αβρότητες του Λουτσέσκου που εδώ και ένα μήνα υποδύεται το ρόλο του Γιάννη Αγιάννη, ένα Ισπανό ρέφερι να μας κοιτάζει περίεργα και γενικώς μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο συγχωρεμένος Ντίνος Ηλιόπουλος.

ΥΓ: Τελείωσε η Ευρωλίγκα, ο Μπερτομέου πήγε στην άκρη. Οι κραυγές του Παναθηναϊκού μας τελείωσαν. Τώρα, που έρχονται τα πλέι-οφ στην Ελλάδα, πρέπει να αρχίσει η εργολαβία με τους Αγγελόπουλους. Μια δήλωσή τους τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν αντικείμενο καταγγελίας του Δ.Γιαννακόπουλου. Όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, κανείς δεν κοίταξε την ουσία. Τι καταγγελία έκανε ο ΔΓ, τι είπαν οι Αγγελόπουλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν; Είχαν άδικο; Πρόσβαλαν κανέναν; Ή μήπως έθεσαν το λογικό ερώτημα πως γίνεται οι τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκας να μην παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα; Σάμπως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ που δικαίωσε και τους τέσσερις ρέφερι, παρόμοια δεν ήταν; Μήπως να γίνει και καμιά καταγγελία στους δικαστές;

ΥΓ 2: Εννιά εκατομμύρια; Πολλά δεν είναι;