Δώνης: «Αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που για τρίτο χρόνο δείχνει ότι είναι η καλύτερη!»

Ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ - και όχι μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό- στις δηλώσεις του μετά το 0-1 στο ΟΑΚΑ.

Δώνης: «Αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που για τρίτο χρόνο δείχνει ότι είναι η καλύτερη!»

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου

Για το ματς:

«Όταν έχεις ένα τέτοιο σκορ στο πρώτο παιχνίδι, υπάρχουν κάποια σενάρια στο μυαλό που μπορούν να οδηγήσουν το παιχνίδι είτε σε καλό δρόμο είτε σε δύσκολο δρόμο. Το παιχνίδι πήγε στο χειρότερο σενάριο από πολύ νωρίς με το προβάδισμα του ΠΑΟΚ. Συνέπεια αυτού ήταν να επηρεάσει τη σταθερότητα στο μυαλό μας. Δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Δεν λειτουργούσαμε καλά και δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό ότι όταν δέχεσαι νωρίς γκολ να επηρεαστείς σε ένα βαθμό σε ματς Κυπέλλου. Όλο αυτό το διάστημα σε εμάς με τέσσερα ντέρμπι σε 10 μέρες θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο σκληροί. Να διαχειριζόμαστε καλύτερα καταστάσεις. Κάνουμε την αυτοκριτική μας είτε παίζουμε καλά είτε άσχημα. Είπα στα παιδιά ότι μπορεί να μη φτάσαμε εκεί που θα θέλαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πολύ δυνατός, αλλά το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να γίνουμε καλύτεροι και μέχρι το τέλος της σεζόν να έχουμε εξελιχθεί».

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Στους «4» από το 11ο λεπτό!

Το μάθημα και την απογοήτευση:

«Δεν είναι μάθημα και απογοήτευση... Είμαστε ρεαλιστές. Απλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Με την εικόνα που έχουμε το τελευταίο διάστημα πιστεύαμε στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός πως είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία πριν το γκολ και στα πρώτα λεπτά η τετράδα της άμυνάς μας όταν πιέζαμε τον ΠΑΟΚ δεν συμπεριφερόμασταν καλά. Δεν ήμασταν καλοί στη δύναμη. Στο κομμάτι που βλέποντας την εικόνα του ματς στην Τούμπα πάλι η τετράδα της άμυνας στην πίεση ψηλά δεν είχαμε ψυχραιμία και όλο αυτό έγινε χειρότερα με το γκολ. Δεν υπάρχει απογοήτευση. Υπάρχει στεναχώρια, αλλά είναι σημαντικό ν' αναδειχθούν σωστά οι παίκτες για ν' αποκτήσει προσωπικότητα η ομάδα».

Τους νέους παίκτες και τον Πέλκα που είχε κι εκείνος στον ΠΑΟΚ:

«Για τους νέους παίκτες της ομάδας μου δεν υπάρχει δικαιολογία. Όλα αυτά θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν με τον σωστό τρόπο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει ν' αναλύεις ό,τι έγινε και να γίνεσαι καλύτερος. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και σωστοί χαρακτήρες. Ο Πέλκας ήταν νέο παιδί όταν τον βρήκα στον ΠΑΟΚ. Παραμένει καλός χαρακτήρας και προσπαθεί κι εκείνος να εξελιχθεί, να είναι στην Εθνική και να γίνεται καλύτερος».

Την απουσία του Ινσούα:

«Δεν έχει νόημα αυτό με τις υποθέσεις... Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Θα πω ότι η ευκαιρία που παίρνει ο Χατζηθεοδωρίδης σε αυτά τα ματς, δείχνει ότι δίκαια είναι στο πλάνο της ομάδας. Άλλα χαρακτηριστικά έχει ο Ινσούα με το πάθος και τη δύναμη. Δεν έχει νόημα να κάνουμε υποθέσεις και αναλύσεις για το τι θα γινόταν αν...».

Την παρουσία του κόσμου:

«Πρέπει να έχουμε ρεαλιστικό στόχο στο κομμάτι του κόσμου. Δεν ήρθαν τόσο με τη λογική ότι ήμασταν το φαβορί. Ήθελε να συμπαρασταθεί στην ομάδα για το αποτέλεσμα και έγινε γιατί βλέπει κάτι θετικό. Εμείς πρέπει να το προκαλέσουμε περισσότερο. Θα έχουμε μεγάλα παιχνίδια στα πλέι-οφ και τα 6-8 θα είναι ντέρμπι. Αν η ομάδα παλεύει σε όλα τα ματς ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα...».

Τον Αγιούμπ:

«Έχουμε μειονέκτημα το τελευταίο διάστημα γιατί όλα τα ματς είναι Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή. Οι περισσότεροι παίκτες, έχουν δυνατό πρόγραμμα. Δεν μπορεί να γίνει προπόνηση σε μεγάλο γήπεδο. Προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε στη φυσική κατάσταση. Μας δείχνει ότι έχει ποιότητα, τεχνική, να δημιουργήσει πράγματα. Θέλαμε καλύτερο χειριστή στο δεύτερο ημίχρονο για να δούμε και πως ανταποκρίνεται. Είναι φανερό ότι στο κομμάτι της έντασης και της φυσικής κατάστασης δυσκολεύεται ακόμα στο μεγάλο γήπεδο».

Το συμπέρασμα από τα απανωτά ντέρμπι ενόψει πλέι-οφ:

«Μελετάμε την εξέλιξη της ομάδας. Πάντα θα γίνεται μια σύγκριση με τον Παναθηναϊκό των περασμένων ετών. Ειδικά αυτό το διάστημα μπορεί να γίνει... Η ομάδα είναι πλέον σε καλό επίπεδο. Από την άλλη είναι σημαντική για εμένα η εξέλιξη της ομάδας σε κάποια πράγματα. Όταν αποφασίζουμε σε ντέρμπι να κατεβάσουμε παίκτες που δεν είναι βασικοί και η ομάδα ανταποκρίνεται καλά, αυτό δείχνει εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όμως γινόμαστε μια καλή ομάδα. Στη μεσοεπιθετική της λειτουργία, στις επιλογές γύρω από την περιοχή και την ηρεμία πρέπει να τα βελτιώσουμε. Είναι κομμάτι και στοίχημα για εμάς για το επόμενο διάστημα να το βελτιώσουμε αυτό».

Αν η εξέλιξη αποτελεί άλλοθι:

«Σε οτιδήποτε κάνεις, πρέπει ν' αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Αν απλά ζεις σε όνειρα, τότε είναι δεδομένη η αποτυχία. Εξαρτάται ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης. Για εμένα και την ομάδα αυτή τη στιγμή είμαστε στους 19 μήνες και δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη εξέλιξη για την ομάδα. Αν τα δεδομένα ήταν διαφορετικά με το παρελθόν, το πρόβλημα θα το είχαν αυτοί που κάνουν τις συγκρίσεις όχι εμείς που δουλεύουμε για την εξέλιξη. Εμείς αποκλείστηκαμε από μια ομάδα που για τρίτο χρόνο δείχνει ότι είναι η καλύτερη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε μια ομάδα που έχει διαφοροποιήσει τον τρόπο παιχνιδιού της. Προσπαθεί να παίξει στα ίσια κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Χρειάζεται υπομονή αυτή η διαδικασία κι όχι άστοχες συγκρίσεις».