Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Καλά, εσύ προκρίθηκες νωρίς...

Με γκολ του Σφιντέρσκι (11΄) ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και πέρασε με δυο νίκες στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Καλά, εσύ προκρίθηκες νωρίς...

Ήταν από την… Τούμπα δύσκολη η αποστολή του Παναθηναϊκού -εξαιτίας του 2-0 από το πρώτο ματς- κι έγινε ακόμη πιο δύσκολη μετά το γκολ που σημείωσε ο Κάρολ Σφιντέρσκι στο ξεκίνημα του αγώνα.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Το γκολ του Σφιντέρσκι που «πάγωσε» το ΟΑΚΑ (vid)

Από το σημείο εκείνο και μετά έγινε ματς τελείως διαφορετικό από εκείνο που είχε γίνει στο πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο πριν από τρεις βδομάδες. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το παιχνίδι με τη δέουσα προσοχή και σχετικά εύκολα κράτησε το μηδέν στην εστία του.

LIVE: Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1

Ο Παναθηναϊκός είχε να ανέβει ένα βουνό για να προκριθεί (τέσσερα γκολ) αλλά ούτε μέχρι τους πρόποδες δεν έφτασε καθώς είχε σημαντικούς παίκτες του (Ζαχίντ, Μακέντα, Χατζηγιοβάνη) σε μέτρια βραδιά.

Κάποιες αναιμικές επιθέσεις του σταματούσαν πάνω στους φιλοξενούμενους που αυτή τη φορά είχαν καλές επιστροφές και δεν άφησαν ποτέ εκτειθειμένους τους Ίνγκασον, Βαρέλα όπως στη φάση του 2-0 στο ματς πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ με εξαιρετικό τον Πέλκα που ενορχήστρωνε το παιχνίδι του δημιούργησε κι άλλες φάσεις για να σημειώσει γκολ που δεν ήρθαν κυρίως λόγω της προχειρότητας που έδειξε ο Μπίσεσβαρ στην τελική προσπάθεια.

Ο Δώνης επιχείρησε στο β΄ ημίχρονο να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του ρίχνοντας στον αγώνα τους Αγιούμπ, Περέα αντί των Νάγκι και Χατζηγιοβάνη. Ο Παναθηναϊκός πήρε κάποια πνοή αλλά δεν ήταν αρκετή.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1
Σκόρερ: 11΄ Σφιντέρσκι
Διαιτητής: Φάμπρι (Ιταλία)
Κάρτες: Πούγγουρας, Κουρμπέλης - Μαουρίτσιο

Συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης – Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης – Κουρμπέλης, Δώνης – Νάγκι (46΄ Αγιούμπ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάννης (58΄Περέα) – Μακέντα

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης – Μαουρίσιο, Μίσιτς – Λημνιός, Πέλκας (64΄Λάμπρου), Μπίσεσβαρ – Σφιντέρσκι (72΄Ακπόμ)